Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Η κοινωνία απαντά: Σφοδρή αντίδραση των κατοίκων της Χίου σε επέκταση του “hot spot”


Η κοινωνία απαντά: Σφοδρή αντίδραση των κατοίκων της Χίου σε επέκταση του “hot spot”Με κάθε έντιμο και νόμιμο τρόπο οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου που βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης διαμαρτύρονται για την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει.

Την σκυτάλη πήραν οι κάτοικοι της Χίου και συγκεκριμένα του Χαλκειού, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση τα ξημερώματα της Δευτέρας προκειμένου να αποτρέψουν την προγραμματισμένη μεταφορά οικίσκων.

Παράλληλα, αντιδράσεις εκφράζονται και για τις εργασίες επισκευής της περίφραξης της ΒΙΑΛ, οι οποίες έχουν ξεκινήσει, καθώς σε πολλά σημεία περιμετρικά έχουν ανοίξει δίοδοι με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να ελεγχθεί η είσοδος και η έξοδος λαθρομεταναστών από τον χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου συνολικά παραμένουν 17.000 λαθρομετανάστες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι περισσότεροι από τους οποίους εντός των "hot spots", σε Λέσβο 7.370 άτομα, Χίο 2.029 άτομα, Σάμο 2998 άτομα, Λέρο 800 άτομα και Κω 874 άτομα. Συνολικά τις τελευταίες τρεις ημέρες έφτασαν στα Ελληνικά νησιά 100 στη Λέσβο, 48 στη Σάμο αλλά και 76 στις Οινούσσες, όπου δεν υπάρχει χώρος υποδοχής.

Πολύ ενδιαφέρον, όμως, έχουν τα όσα υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι δηλαδή τα στοιχεία που δίδονται επίσημα όσον αφορά όσους βρίσκονται στα νησιά, είναι πολύ πιθανό να έχουν απόκλιση από τον πραγματικό αριθμό των φιλοξενουμένων, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα καθημερινής καταμέτρησης.

Με απλά λόγια, η λαθρομετανάστευση είναι σε τέτοιο βαθμό ανεξέλεγκτη, ώστε να μην μπορεί να υπολογιστεί ο αληθινός αριθμός όλων όσοι εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ