Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Λέσβος: Επίθεση παράνομων μεταναστών σε σε αστυνομικούς

Άρχισαν να μην υπολογίζουν την εξουσία της ΕΛ.ΑΣ. οι παράνομοι μετανάστες που φιλοξενούνται στις δομές της Λέσβου, όπως προκύπτει από δυο διαφορετικά περιστατικά που συνέβησαν μέσα σε λίγη ώρα. Και στα δυο, οι αλλοδαποί αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο και μάλιστα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς!

Στην πρώτη περίπτωση, δύο μετανάστες ηλικίας 24 και 28 χρόνων που εντοπίστηκαν στη Μυτιλήνη αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών, τους έσπρωξαν βίαια και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν, οι δυο αλλοδαποί αντιστάθηκαν σθεναρά, χωρίς τελικά να αποφύγουν τη σύλληψη και την παραπομπή τους στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης με κατηγορίες για αντίσταση και απείθεια.

Το ίδιο συνέβη και στον καταυλισμό της Μόριας, όπου οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο έναν 38χρονο μετανάστη", αλλά εκείνος τους εξύβρισε, τους απείλησε και προέβαλε αντίσταση για να αποφύγει την σωματική έρευνα. Όταν ακινητοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης η οποία κατασχέθηκε.

Ο 38χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης και του ασκήθηκε δίωξη απειλή, εξύβριση, αντίσταση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.