Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ρατσιστικά εγκλήματα: Πακιστανοί κρατούσαν όμηρους 10 λαθρομετανάστες στην Θεσσαλονίκη


Ρατσιστικά εγκλήματα: Πακιστανοί κρατούσαν όμηρους 10 λαθρομετανάστες στην ΘεσσαλονίκηΆλλη μια εκδήλωση αυτού που ο Βύρωνας Πολύδωρας ονόμασε ως «εθνικό σπορ των πακιστανών», δηλαδή οι απαγωγές, έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη, έχοντας ευτυχώς αίσιο τέλος.

Δέκα αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων κρατούσε ομήρους μια ομάδα πέντε πακιστανών σε σπίτι έξω από τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας από τους συγγενείς τους να πληρώσουν λύτρα προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Οι δέκα αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν λαθρομετανάστες, κρατούνταν όμηροι σε διαμέρισμα στην περιοχή των Διαβατών. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από την περιοχή του Έβρου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Η σπείρα των πακιστανών είχε αναλάβει να τους προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας. Τους  παρελάμβαναν από τον Έβρο και τους οδηγούσαν στη Θεσσαλονίκη. Αντί να τους αφήσουν, όμως, ελεύθερους, τους κρατούσαν ομήρους στο διαμέρισμα στα Διαβατά ωσότου οι συγγενείς τους πληρώσουν επιπλέον χρήματα για την απελευθέρωσή τους.

Από τους 10 ομήρους ο ένας ήταν επίσης πακιστανός, δύο ήταν από το Ιράν, τέσσερις από το Μπαγκλαντές και τρεις από τη Σρι Λάνκα. Σε έφοδο της Αστυνομίας στο σπίτι – φυλακή στα Διαβατά συνελήφθησαν οι δέκα όμηροι, καθώς και δύο από τους πέντε πακιστανούς οι οποίοι μετείχαν στην επιχείρηση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μαθαίνουμε για τέτοιου είδους «δραστηριότητες». Και μάλλον, η τωρινή περίπτωση δεν θα είναι και η τελευταία…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ