Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Λέσβος: 32.000 κάτοικοι 8200 αλλοδαποί μουσουλμάνοι

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΝΕΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ

Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον η κατάσταση στα νησιά και Λέσβο, Χίο και Σάμο, με ορατό τον κίνδυνο να υπάρξουν συγκρούσεις είτε μεταξύ τω αλλοδαπών είτε με την Αστυνομία.

Στη Λέσβο, ο δήμαρχος της πόλης, Σπύρος Γαληνός, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα προχωρήσει σε γενική απεργία τη Δευτέρα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Την ίδια ημέρα, αναμένεται να διοργανωθεί και συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης.

«Στη Λέσβο των 32.000 κατοίκων βρίσκονται αυτή τη στιγμή 8.200 μετανάστες και πρόσφυγες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας», τονίζει, αλλά χωρίς να προτείνει κάτι, εκτός από το πάγιο αίτημα να φύγουν από την Λέσβο και να έρθουν που αλλού, στην Αθήνα.

Περίπου πενήντα πρόσφυγες παραμένουν εδώ και μερικές ημέρες στην κεντρική πλατεία της πόλης, διεκδικώντας να φύγουν από το νησί.

Aπό τις αρχές Νοεμβρίου έως και εχθές στα ελληνικά νησιά είχαν φτάσει χωρίς το παραμικρό εμπόδιο, πλην αυτού των καιρικών συνθηκών, 1.603 άτομα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Τον Σεπτέμβριο έφτασαν στην Ελλάδα 6.000 άτομα και ανάλογος ήταν και ο αριθμός των αφίξεων τον Οκτώβριο, πάντα με τις ίδιες συνοπτικές διαδικασίες και πολλές φορές με την συνοδεία σκαφών του Λ.Σ.

Στη Λέσβο βρίσκονται 8.293 αλλοδαποί, οι 6.500 στη Μόρια.
Ενδεικτικά τον Οκτώβριο έφτασαν 2.216 άτομα στη Λέσβο, τον Σεπτέμβριο 2.170 και τον Αύγουστο 1.053, ως να περνούν από τη μια τουρκική επαρχία στην άλλη.