Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθησαν 4 αδίστακτοι Πακιστανοί που απήγαγαν ομοεθνείς τους

Σε εξάρθρωση μιας σπείρα Πακιστανών που απήγαγαν ομοεθνείς τους προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για τέσσερα άτομα ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις.

Οι Πακιστανοί συνελήφθησαν στον Κολωνό. Οι τρεις από αυτούς είναι 21 ετών και ένας 24.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αρπαγής και της απόπειρας εκβίασης, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει  ομάδα απαγωγών. Αφού εντόπιζαν τα θύματά τους στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, τα πλησίαζαν με το πρόσχημα προώθησής τους σε χώρες της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, τους οδηγούσαν σε διαμέρισμα στην περιοχή του Κολωνού, όπου τους δέσμευαν, τους κακοποιούσαν και τους βιντεοσκοπούσαν με σκοπό να αποστείλουν το βίντεο σε συγγενείς τους. Αμέσως μετά, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τις οικογένειες των θυμάτων, τους οποίους απειλούσαν για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητά τους και τους εξανάγκαζαν να τους καταβάλλουν χρήματα για την απελευθέρωσή τους.

Η σπείρα συνδέεται με την απαγωγή δύο Πακιστανών στις 6 Οκτωβρίου, τους οποίους κακοποίησαν προκειμένου να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.