Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ

Στη σύλληψη τριών λαθρομεταναστών από την Αλβανία, ηλικίας 28, 33 και 36 ετών  για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, προχώρησε η Αστυνομία της Μυτιλήνης κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας . 

Ως  «εγκέφαλος» του κυκλώματος ταυτοποιήθηκε 42 χρόνος ομοεθνής τους,  ο οποίος ήταν κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης.

Όπως προέκυψε, τα μέλη του κυκλώματος, προ πενταμήνου τουλάχιστον, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση καθώς και διακριτούς ρόλους, υπό την καθοδήγηση του 42χρονου, με αποκλειστικό σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο νησί της Λέσβου.

Τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από διάφορες περιοχές της Αττικής και ακολούθως τις διέθεταν, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε υποψήφιους αγοραστές – χρήστες ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Λέσβο, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, ο 36χρονος και ο 33χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν στον εσωτερικό χώρο του οχήματος και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -1.030- γραμμαρίων.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, τη συγκεκριμένη ποσότητα της ηρωίνης, τη μετέφερε ακτοπλοϊκώς στη Λέσβο, ο 28χρονος υπό την καθοδήγηση του 42χρονου, από την Αττική.