Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Μαχαιρώματα και πυροβολισμοί στην Καλαμάτα – Λαθρομετανάστης επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε 3 αστυνομικούς

Πρωτοφανές περιστατικό άγριας συμπλοκής συνέβη το απόγευμα 07/09/2017 λίγο μετά τις 20:00, στην οδό Μακεδονίας, που κατέληξε στη σύλληψη του αλλοδαπού δράστη και στον τραυματισμό τριών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών εκτυλίχτηκαν σκηνές που περισσότερο θύμιζαν ταινία αστυνομικής καταδίωξης σε έναν από τους κεντρικότερους και πολυσύχναστους δρόμους της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλα ξεκίνησαν το απόγευμα όταν υπήρξε καταγγελία πως ένα άτομο νεαρής ηλικίας αλλοδαπός, Αιγυπτιακής υπηκοότητας, μικροκαμωμένος, σύμφωνα πάντα με τους αυτόπτες μάρτυρες, παρενόχλησε κοπέλα στο Δημοτικό Πάρκο της Καλαμάτας.


Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 4 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ για να επιληφθούν του συμβάντος και ο νεαρός τούς επιτέθηκε με μαχαίρι με μεγάλη λεπίδα- πάνω από 20 εκατοστά σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα κάποιοι μιλούν για “χατζάρα”- με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι 3 αστυνομικοί πάνω στην συμπλοκή για να τον αφοπλίσουν. 

Ο δράστης χτύπησε με το μαχαίρι και τραυμάτισε στο πρόσωπο τον έναν αστυνομικό, στην πλάτη τον άλλο και στο στήθος τον τρίτο, ενώ ένας απο τους τραυματίες αστυνομικούς έχει και σπασμένο δάχτυλο απο τη συμπλοκή.


Το επεισόδιο ξεκίνησε από το Δημοτικό Πάρκο Καλαμάτας– όπου έγινε και η επίθεση στην κοπέλα- και μεταφέρθηκε στους παράδρομους της Μακεδονίας όπου τελικά κατάφεραν και τον συνέλαβαν.


ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τον δράστη οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα τρεις φορές για εκφοβισμό ώστε να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί ο δράστης, αλλά αυτός ήταν ανένδοτος. “Σαν να μην είχε επαφή με την πραγματικότητα” λένε οι αυτόπτες μάρτυρες. Μάλιστα ένας θαμώνας καφενείου του πέταξε μια καρέκλα για να τον μπλοκάρει και να τον σταματήσει και εκεί ο δράστης σκόνταψε και έχασε το παπούτσι του.

Σε κατάσταση αμόκ συνέχισε να απειλεί τους αστυνομικούς, ώσπου τελικά εκείνοι τον μπλόκαραν στην είσοδο πολυκατοικίας μετά απο 15λεπτη καταδίωξη. Στον εγκλωβισμό και τη συλληψή του συνέβαλαν και πολίτες. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για σεσημασμένο άτομο που και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ανάλογο περιστατικό.
 
Και οι τρεις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη συμπλοκή μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.


ΠΗΓΗ: messinialive.gr