Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

16χρονοι λαθρομετανάστες έκλεβαν αυτοκίνητα στην Καβάλα


16χρονα (!) «προσφυγόπουλα» έκλεβαν αυτοκίνητα στην ΚαβάλαΗ είδηση, όπως δημοσιεύθηκε σε καθημερινή ιστοσελίδα προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Συγκεκριμένα, κάτω από τον τίτλο «Αλλοδαποί πιτσιρικάδες διέρρηξαν Ι.Χ. στην Καβάλα» διαβάζουμε τα εξής:

«“Άγαλμα” έμεινε ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου που το είχε αφήσει ξεκλείδωτο σε έναν δρόμο στην Καβάλα για να ψωνίσει κάτι από ένα περίπτερο, όταν επέστρεψε και είδε μέσα δυο… ανήλικους αλλοδαπούς που έψαχναν κάτι για να κλέψουν!

Αμέσως ειδοποίησε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονταν κοντά και εκείνοι επενέβησαν αμέσως. Οι δύο 16χρονοι Αλγερινοί ακινητοποιήθηκαν πριν προλάβουν να αρπάξουν οτιδήποτε, συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για απόπειρα κλοπής και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας».

Το πρώτο ερώτημα το οποίο αυτόματα γεννάται είναι το πώς βρέθηκαν στην Ελλάδα δύο ανήλικοι αλγερινοί ηλικίας 16 ετών. Παρίσταναν κι αυτοί τα «προσφυγόπουλα», με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την μέχρι τώρα αντιμετώπισή τους από τις αρχές.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά την πραγματική τους ηλικία. Είναι όντως 16 ετών αυτά τα εισαγόμενα παραβατικά στοιχεία ή είναι ενήλικοι, οι οποίοι παριστάνουν τους ανήλικους για ευνόητους λόγους; Ερωτήματα που βεβαίως δεν αφορούν μόνο την συγκεκριμένη περίπτωση και ζητούν τις απαντήσεις τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ