Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Κρήτη: Συνελήφθησαν δυο λαθρομετανάστες που είχαν «ανοίξει» 15 οχήματα στο Ηράκλειο

Στη φυλακή για άλλα αδικήματα βρίσκεται ήδη ένας από τους δυο λαθρομετανάστες που είχαν ρημάξει τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Μετά την σύλληψή του, τις «δουλειές» συνέχισε μόνος ο συνεργός του!

Στο διάστημα από τις 22 Μαρτίου ως τις 25 Μαΐου, ο 47χρονος Αλγερινός και ο 45χρονος Ιρακινός είχαν διαρρήξει εννέα οχήματα. Ο δεύτερος «λούφαξε» για λίγο όταν έχασε τον… συνεταίρο του, αλλά διέπραξε και άλλες έξι διαρρήξεις αυτοκινήτων από τις 5 Ιουλίου ως τις 26 Ιουλίου.

Από τις συνολικά 15 κλοπές, οι δύο αλλοδαποί είχαν αρπάξει μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 6.000 ευρώ.

Ο 45χρονος ταυτοποιήθηκε από την ανάλυση του τρόπου δράσης και θα απέφευγε τη σύλληψη καθώς τα αδικήματα δεν ήταν αυτόφωρα, αν οι άνδρες της Ασφαλείας δεν έβρισκαν πάνω του ένα μαχαίρι!

Έτσι, συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ σε βάρος του ίδιου και του έγκλειστου Αλγερινού σχηματίστηκε και δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.