Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Αλλοδαποί διακινητές μετέφεραν λαθρομετανάστες στριμωγμένους σε κρύπτη

Συνελήφθησαν στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο 48χρονοι Βούλγαροι, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 14 μη νόμιμους μετανάστες. 
Δώδεκα από τους διακινούμενους ήταν Πακιστανοί και δύο Ινδοί.

AdTech Ad
Σε βάρος των δύο διακινητών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή. Συγκεκριμένα, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ. φορτηγό, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας.

  Από την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν στο φορτηγό, διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή της καρότσας του, 14 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν με αυτό τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι από τη μορφολογία κατασκευής της κρύπτης, την απουσία επαρκούς εξαερισμού, την ιδιαίτερα αυξημένη θερμοκρασία που αναπτύσσονταν στο εσωτερικό του οχήματος, την απουσία οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικών ζωνών και του ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού ατόμων, προέκυπτε εμφανής κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

  Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.