Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Εξάρθρωση συμμορίας Ρουμάνων που λήστευαν πρακτορεία του ΟΠΑΠ επί ένα χρόνο

Στα χέρια της ΕΛ. ΑΣ. βρίσκονται δυο Ρουμάνοι που από πέρσι είχαν ξεκινήσει κλοπές σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας παριστάνοντας τους πελάτες. Ο ένας κρατούσε απασχολημένους τους ιδιοκτήτες, δίνοντας ευκαιρία στον άλλο να αδειάσει το ταμείο.

Στην προτελευταία τους «δουλειά», το πρωί της Παρασκευής στην Κατοχή, ο ιδιοκτήτης τους τσάκωσε ενώ προσπαθούσαν να κλέψουν 50 ευρώ και έφυγαν κακήν κακώς. Όμως, δεν εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους καθώς λίγη ώρα αργότερα πήγαν στο Νεοχώρι, όπου κατάφεραν να «βουτήξουν» 50 ευρώ από ένα άλλο πρακτορείο!

Μετά τις καταγγελίες των πρακτόρων, οι αστυνομικοί του τμήματος Αιτωλικού και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ναυπάκτου έστησαν μπλόκα και κατάφεραν να εντοπίσουν τους δυο αλλοδαπούς ηλικίας 50 και 55 χρόνων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Όταν τους έκαναν σωματικές έρευνες, βρήκαν πάνω τους 642 ευρώ και δύο κινητά τα οποία κατασχέθηκαν και ερευνάται αν τα χρήματα προέρχονται από άλλες κλοπές.

Η προανάκριση αποκάλυψε ότι πριν από ένα χρόνο οι δράστες είχαν διαπράξει άλλες δύο κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης στο ίδιο πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. στην Κατοχή και είχαν αρπάξει συνολικά 200 ευρώ!

Οι δυο Ρουμάνοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου κατηγορούμενοι για κλοπές κατ’ επάγγελμα, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης τους.