Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

θεσσαλονίκη: Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή μετά από καταδίωξη

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος του Γαλλικού ποταμού, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη στην Επαρχιακή Οδό Χαλάστρας - Κυμίνων κατά την οποία το παραπάνω όχημα εξετράπη της πορείας του και έπειτα από πεζή καταδίωξη συνελήφθη ο 52χρονος αλλοδαπός  οδηγός, ο οποίος προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαιναν ο συλληφθείς και ένας συνεργός, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά 8 αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο και για τη μεταφορά τους θα κατέβαλαν κατά την άφιξή τους στην Αθήνα, το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ έκαστος.Το όχημα κατασχέθηκε.

Σε βάρος του 52χρονου και των δυο συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», παράβασης Νομοθεσίας που αφορά σε «Παράνομη μεταφορά  Προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας», «Παράνομη είσοδο στη Χώρα», «Αντίσταση», «Απείθεια», «Απλή σωματική βλάβη» και παράβαση που αφορά στον «Κ.Ο.Κ.».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
ΑΠΕ ΜΠΕ