Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Συνελήφθη «ο αλβανός σφαγέας του Καστελλίου» - Εννέα χρόνια διέφευγε της σύλληψης

Πάνω από εννέα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν, για να πέσει στα χέρια των αστυνομικών ένας από τους δυο Αλβανούς κακοποιούς που είχαν κατασφάξει με τρεις μαχαιριές τον 32χρονο ομοεθνή τους Κούκα Φιτίν, έξω από το Καστέλλι Ηρακλείου το Μάιο 2008.

Ο 42χρονος (σήμερα) αλβανός δράστης, που είχε στην «πλάτη» βαρύτατες κατηγορίες, ακινητοποιήθηκε για έλεγχο από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Πρέβεζας Φιλιππιάδα και τους έδειξε αλβανικό διαβατήριο με πλαστή άδεια διαμονής. 

Έτσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πρωτοδικών Ηρακλείου για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Μετά την δολοφονία, ο 42χρονος που όλοι γνώριζαν με το όνομα «Γιάννης» είχε εξαφανιστεί μαζί με τον 21χρονο ανιψιό του που φέρεται ως βασικός δράστης, παραβιάζοντας τους  περιοριστικούς όρους με τους οποίους ήταν ελεύθερος μετά την καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης, για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, εκκρεμούσε σε βάρος του και μια καταδίκη για παράβαση Κ.Ο.Κ., από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καστελλίου – Πεδιάδας. Σε αυτά, προστέθηκε μετά τη σύλληψή του και μια δικογραφία για πλαστογραφία. Ο 42χρονος θα οδηγηθεί στην Κρήτη, για να λογοδοτήσει για την σφαγή του συμπατριώτη του.

Τους δράστες του εγκλήματος είχε κατονομάσει ο αδελφός του θύματος που ήταν παρών στη φονική ενέδρα, στο δρόμο για το χωριό Πολυθέα. Ο άτυχος Κούκα Φιτίν δούλευε στις οικοδομές και γνώριζε τον 33χρονο  που εργαζόταν ως εργολάβος στο χωριό Αρχάγγελος. Ο «Γιάννης» ήταν γνωστός «νταής» στην περιοχή και, τρεις ημέρες πριν, είχε χτυπήσει έναν εξάδελφο των ομοεθνών του. Ο Φιτίν του ζήτησε να συναντηθούν για του ζητήσει να σταματήσει να ενοχλεί τον συγγενή του και έκλεισαν ραντεβού στην πλατεία του Καστελλίου.

Όμως στη διαδρομή, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 7ης Μαΐου 2008, τα δυο αδέλφια δέχθηκαν επίθεση πέντε ή έξι άτομα που κατέβηκαν από δύο αγροτικά φορτηγά και άρχισαν να τους χτυπούν με κατσαβίδια, μαγκούρες και μαχαίρια! Ο 32χρονος δέχθηκε τρεις μαχαιριές στην κοιλιά και το θώρακα και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καστελλίου και από εκεί στο ΠΑΓΝΗ, όπου εξέπνευσε το επόμενο πρωί. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα αδελφό του, ο «Γιάννης» τον κρατούσε και ο 21χρονος ανιψιός του –που εκτιμάται ότι διέφυγε στην Αλβανία- τον μαχαίρωνε!