Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Αλλοδαπή υπηρέτρια στον Βόλο, έκλεβε τον ηλικιωμένο που φρόντιζε

Έφτιαξε το νοικοκυριό της αδειάζοντας τον τραπεζικό λογαριασμό του ανυποψίαστου ηλικιωμένου που φρόντιζε, μια αδίστακτη 40χρονη αλλοδαπή η οποία είχε προσληφθεί ως οικιακή βοηθός στο σπίτι όπου κατοικεί μόνος ο 70χρονος συνταξιούχος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας!

Η «αφαίμαξη» στον λογαριασμό του εργοδότη της γινόταν επί μήνες, αλλά αποκαλύφτηκε μόλις πριν από λίγες μέρες όταν ο 70χρονος πήγε στην τράπεζα για να πάρει τη σύνταξή του.

Όταν έκανε ενημέρωση στο βιβλιάριό του, διαπίστωσε εμβρόντητος ότι είχαν κάνει φτερά από τον λογαριασμό του 3.800 ευρώ! Αμέσως έκανε καταγγελία στην Ασφάλεια Βόλου, που ξεκίνησε έρευνα στο περιβάλλον του θύματος για να διαπιστώσει ποιος είχε πρόσβαση στον λογαριασμό.

Η 40χρονη οικιακή βοηθός κλήθηκε να δώσει κατάθεση και αρχικά έκανε την ανήξερη. Όμως, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε κάνει αγορές από γνωστές εταιρείες ηλεκτρικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας, από καταστήματα γυναικείων ενδυμάτων και σε από σούπερ μάρκετ κι έτσι «έσπασε» και ομολόγησε πως είχε κλέψει από το πορτοφόλι του ηλικιωμένου την κάρτα ανάληψης που είχε πάνω κολλημένο και το pin!

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την «έμπιστη» οικιακή βοηθό που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου με την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής, ωστόσο συνεχίζουν την έρευνα για να εξακριβώσουν πόσα ήταν τα χρήματα που οικειοποιήθηκε.

Παράλληλα, ερευνούν αν η 40χρονη κρύβεται πίσω και από την κλοπή κοσμημάτων από το σπίτι της αδελφής του θύματος και την πώλησή τους σε ενεχυροδανειστήρια!