Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Η χλιδάτη ζωή του Αλβανού που έφερνε κοκαΐνη για VIP σε Αθήνα και Μύκονο


Χλιδάτη ζωή στα νότια προάστια της Αθήνας, όπου είχε και το πολυτελές σπίτι του, έκανε ο 53χρονος Αλβανός, ο οποίος εμπλέκεται στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης για VIP που εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Δίωξη Ναρκωτικών.

Ο Αλβανός ναρκέμπορος διατηρούσε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιχειρήσεις με αντικείμενο το φυσικό αέριο, ενώ φέρεται να είχε διασυνδέσεις στη λατινική Αμερική, κυρίως στην Κολομβία, από όπου εισήγαγε καθαρή κοκαΐνη που κατέληγε σε πολύ υψηλές τιμές σε ευκατάστατους χρήστες, κυρίως στην Αθήνα και στη Μύκονο.

Ο «επιχειρηματίας» κυκλοφορούσε με πολυτελή αυτοκίνητα και είχε ακριβά γούστα, τα οποία δικαιολογούσε στον περίγυρό του από τις οικονομικές του δραστηριότητες που σχετίζονται με το φυσικό αέριο. Ο 53χρονος ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης και κατηγορείται ότι ήταν χρηματοδότης του κυκλώματος και καθοδηγητής των υπόλοιπων μελών που αναλάμβαναν τη διακίνηση.

Τα δέματα με κοκαΐνη που έφταναν από τη λατινική Αμερική στην Ελλάδα έφεραν «πιστοποιητικό γνησιότητας». Επρόκειτο για ένα αυτοκόλλητο με το χαρακτηριστικό «κουνελάκι» του Playboy, σήμα κατατεθέν των κολομβιανών καρτέλ.

Συνεργός του ήταν 61χρονος γνωστός επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα, πρώην πρόεδρος ΠΑΕ, ο οποίος, σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό, αναλάμβανε την αποθήκευση της κοκαΐνης. Συνολικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε μέλη της οργάνωσης σε Αττική και Καρδίτσα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν 21 κιλά και 480 γραμμάρια κοκαΐνης, χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 92.000 ευρώ, δύο πιστόλια και μία κυνηγετική καραμπίνα. Οι διακινητές συνήθιζαν να αποθηκεύουν την κοκαΐνη σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 14 Ιουνίου 2017 σε έλεγχο των αστυνομικών σε αυτοκίνητο μέλους της οργάνωσης στην Αθήνα ανακαλύφθηκαν κρύπτες με 10 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν πεντακάθαρη κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 10 κιλών και 660 γραμμαρίων. Τα κέρδη του κυκλώματος υπολογίζονται στα 800.000 ευρώ, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων συνεργών των συλληφθέντων.