Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Άγρια επίθεση λαθρομεταναστών σε 34χρονο Έλληνα στην Πάτρα - Τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν


Άγρια επίθεση λαθρομεταναστών σε 34χρονο Έλληνα στην Πάτρα - Τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψανΆλλο ένα περιστατικό βίαιης εγκληματικής επίθεσης σε βάρος Έλληνα πολίτη είχαμε χτές το μεσημέρι.

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μέρα-μεσημέρι ένας 34χρονος όταν, την στιγμή που περπατούσε σε έναν δρόμο στην Πάτρα, δέχθηκε άγρια επίθεση από δυο νεαρούς  αλλοδαπούς, οι οποίοι τον χτύπησαν και τον τραυμάτισαν στο κεφάλι με μαχαίρι για να τον ληστέψουν.

Οι δράστες άρπαξαν το τσαντάκι του θύματος, που είχε μέσα 55 φαρμακευτικά χάπια, το κινητό του και προσωπικά του έγγραφα και το έβαλαν στα πόδια. Όμως, συνελήφθησαν άμεσα από αστυνομικούς της Τροχαίας, που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της ληστείας και στην κατοχή τους βρέθηκε το μαχαίρι που κατασχέθηκε και παραδόθηκε στην Ασφάλεια ως πειστήριο.

Ο 21χρονος Μαροκινός και ο 28χρονος Αλγερινός παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών με κατηγορίες για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο 34χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Τυχερός στην ατυχία του μπορεί να χαρακτηριστεί ο 34χρονος Έλληνας, αφού έζησε και δεν είχε την τραγική κατάληξη του συμπολίτη του Θανάση Λαζανά, ο οποίος έπεσε νεκρός πριν από λίγα χρόνια, από δολοφονική επίθεση λαθρομεταναστών.

Εννοείται ότι το όλο ζήτημα πέρασε «στα ψιλά» της ενημέρωσης, καθώς τέτοιου είδους ειδήσεις δεν… συμβάλλουν στην εξάλειψη του «ρατσισμού» και της «ξενοφοβίας». Όσο για τους δύο δράστες, Μαροκινής και Αλγερινής καταγωγής, να υποθέσουμε ότι βρίσκονται κι αυτοί στην Χώρα μας ως «άμοιροι πρόσφυγες» και «κατατρεγμένοι του πολέμου», τον οποίο φυσικά ποτέ δεν γνώρισαν στην πραγματικότητα;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ