Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Συνέλαβαν Αλβανούς που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα με 21 κιλά χασίς

Συνέλαβαν έναν 36χρονο Αλβανό στο δάσος στα Καβάσιλα που είχε στην κατοχή του 21 κιλά ναρκωτικά. Αναζητείται ένας ακόμη ομοεθνής του που ήταν μαζί του και κατάφερε να διαφύγει… 
 
Οι σκιές που κινούνταν μέσα στη νύχτα σε μια δασική περιοχή των Ιωαννίνων έκαναν τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας που περιπολούσαν αναζητώντας διακινητές ναρκωτικών να επέμβουν άμεσα, βάζοντας τέλος σε μια ακόμη απόπειρα εισαγωγής αλβανικού χασίς.
 
Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να ακινητοποιήσουν έναν 36χρονο Αλβανό που περιφερόταν πεζός στο δάσος στα Καβάσιλα, αλλά ένας ακόμη άνδρας που ήταν μαζί του κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Όπως διαπίστωσαν, οι αλλοδαποί μετέφεραν δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 19 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 20 κιλών και 750 γραμμαρίων.
 
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν μαζί με ένα κινητό που είχε πάνω του ο 36χρονος, ο οποίος είχε περάσει παράνομα στο ελληνικό έδαφος. 
 
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων του άσκησε δίωξη για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ η Δίωξη Ναρκωτικών συνεχίζει την προανάκριση για να εξακριβώσει ποιος ήταν ο τελικός προορισμός του χασίς.