Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Συνέλαβαν τους Αλβανούς λήστες των εξοχικών - Είχαν κάνει πάνω απο 20 κλοπές

Τέλος στη δράση των ληστών των εξοχικών κατάφερε να βάλει η ΕΛ.ΑΣ, αφού μετά από 20 κλοπές σε βίλες της παραλιακής έβαλαν χειροπέδες στους τρεις δράστες.Εκλεβαν χρήματα, συσκευές, εργαλεία, ακόμη και ρούχα.
 
Πρόκειται για τρεις άνδρες από την Αλβανία από το 2016 είχαν συστήσει σπείρα η οποία διέπραττε κλοπές παραβιάζοντας τις εισόδους και τις μπαλκονόπορτες. 
 
Από το εσωτερικό τους αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία ακόμη και ρούχα. Στη συνέχεια τα κλοπιμαία τα πωλούσαν σε τρίτους αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη ενώ δεν δίσταζαν να εισβάλλουν στους ίδιους στόχους που είχαν μπει και στο παρελθόν. 
 
Με πλούσιο βιογραφικό οι δράστες 
Ο ένας από τους ληστές είχε αποφυλακιστεί το 2009 -είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών- ήταν στη λίστα ανεπιθύμητων και είχε απελαθεί. Ένας από τους συνεργούς του είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ίδια αδικήματα. 
 
Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους βρέθηκαν περίπου 400 ευρώ, και πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακά σκεύη, κινητά τηλέφωνα και γυαλιά ηλίου.