Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Λαθρομετανάστες στην Μυτιλήνη έκλεψαν δεκάδες tablets από κατάστημα και τα πούλησαν στο hot spot!


Οι άνδρες της Ασφαλείας εξιχνίασαν την διάρρηξη που είχε γίνει το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς

Η λεηλασία ενός καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών στη Μυτιλήνη από «πρόσφυγες» που φιλοξενούνται στο νησί, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της Λέσβου. Μάλιστα, οι Ιρακινοί δράστες πούλησαν σε άλλους αλλοδαπούς την λεία τους!

Οι άνδρες της Ασφαλείας εξιχνίασαν την διάρρηξη που είχε γίνει το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο κατάστημα, όταν οι Ιρακινοί ηλικίας 20, 21 και 28 χρόνων «γκρέμισαν» την βιτρίνα και άρπαξαν από το εσωτερικό του δέκα συσκευές tablet αξίας 1.500 ευρώ!

Όπως εξακριβώθηκε πούλησαν τη λεία τους σε άλλους αλλοδαπούς, από τους οποίους εντοπίστηκε μόνο ένας 22χρονος Σύρος που είχε στην κατοχή του μέρος των κλοπιμαίων.

Τα κλεμμένα tablets κατασχέθηκαν και τα υπόλοιπα αναζητούνται, όπως και οι αγοραστές τους, ενώ στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης υποβλήθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών Ιρακινών για κλοπή και του Σύρου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκε, σήμερα (04-01-2017) το πρωί, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, περίπτωση κλοπής, που διαπράχθηκε σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στην πόλη της Μυτιλήνης.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ατόμων (3 υπήκοοι Ιράκ και 1 υπήκοος Συρίας) ηλικίας 20, 21, 28 και 22 ετών αντίστοιχα, για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διακριβώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι τρείς υπήκοοι Ιράκ, το βράδυ της 31-12-2016, εισήλθαν από κοινού στο προαναφερόμενο κατάστημα, σπάζοντας τζαμαρία του και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του, δέκα (10) φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (ταμπλέτες), συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Από την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι δράστες ακολούθως, πούλησαν τις παραπάνω συσκευές, σε έτερους αλλοδαπούς. Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε στην κατοχή του 22χρονου υπηκόου Συρίας, μέρος των κλοπιμαίων και κατασχέθηκε. Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.