Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Πακιστανοί φυλάκισαν και κακοποίησαν σεξουαλικά ασυνόδευτο ανήλικο ομοεθνή τους στην Αθήνα

Θύμα αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης έπεσε ένας 17χρονος από το Πακιστάν, ο οποίος είχε φύγει από στέγη ΜΚΟ για ασυνόδευτα ανήλικα στην Κω με σκοπό να ζήσει μαζί με έναν συμπατριώτη του στην Αθήνα.

Δράστες είναι τρεις ομοεθνείς του, ηλικίας 17, 24 και 30 ετών, οι οποίοι τον φυλάκισαν σε διαμέρισμα, τον κακοποίησαν σεξουαλικά και ζητούσαν λύτρα από το πατέρα του που βρίσκεται στο Πακιστάν για να τον απελευθερώσουν. Η αρπαγή είχε γίνει στις 13 Οκτωβρίου 2016 από την περιοχή της Αρτέμιδας στην Αττική.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, την ημέρα εκείνη οι δράστες απήγαγαν τον 17χρονο και απαιτούσαν από τους οικείους του την καταβολή, αρχικά, του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια μείωσαν στις 6.000 ευρώ, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον σκοτώσουν. Ακολούθως, στις 19-10-2016 και έπειτα από καταβολή 5.000 ευρώ, από τον πατέρα του θύματος σε Τράπεζα του Πακιστάν, οι απαγωγείς απελευθέρωσαν τον 17χρονο στην περιοχή του Μαρκόπουλου.

Σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε στις 1 Νοεμβρίου 2016 οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες στην Αρτέμιδα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, του βιασμού, της ληστείας, της εκβίασης και της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία και κατά συρροή καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων ενώ επιπλέον ο 30χρονος κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Περαιτέρω από την έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες κατά τη διάρκεια της κράτησης, προέβησαν στην σεξουαλική κακοποίηση του θύματος. Η σχηματισθείσα δικογραφία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή.