Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ληστεία μετα απο 8 χρόνια. Αλλοδαποί οι δράστες

Την εξιχνίαση διπλής ληστείας σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Καλαμαριά, το καλοκαίρι του 2008, με συνολική λεία 42.000 ευρώ, εξιχνίασαν οι Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης. Ως ένας εκ των δραστών φέρεται 34χρονος Γεωργιανός, που κρατείται ήδη στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι ταυτότητες των δύο συνεργών του παραμένουν άγνωστες και ερευνώνται.

Όπως ανακοινώθηκε, βιολογικό υλικό που βρέθηκε στη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι τρεις δράστες ως μέσο διαφυγής, ταυτοποιήθηκε εργαστηριακά με τον 34χρονο, ύστερα από εξέταση που πραγματοποιήθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ενώ προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησής του επαναξιολογήθηκε το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας των τραπεζών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το διπλό "χτύπημα" είχε σημειωθεί το πρωί της 14ης Αυγούστου 2008, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ερυθρού Σταυρού, στο Βότση Καλαμαριάς, όπου βρίσκονταν δίπλα δίπλα οι τράπεζες - "στόχοι". Φορώντας κράνη και κρατώντας όπλα, δύο εκ των δραστών εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και την ίδια ώρα ο τρίτος, που φαίνεται ότι ήταν ο 34χρονος, μπήκε στο διπλανό κατάστημα της "FB".

Από την πρώτη τράπεζα απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 33.112 ευρώ και από τη δεύτερη το ποσό των 9.245 ευρώ. Σχεδόν ταυτόχρονα ολοκλήρωσαν τη δράση τους και επιβιβάστηκαν και οι τρεις σε μία μοτοσικλέτα, με την οποία διέφυγαν. Το δίκυκλο βρέθηκε την ίδια μέρα στην ίδια περιοχή και, όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ