Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Άφαντοι 2.500 πακιστανοί λαθρομετανάστες: αναζητούνται από την... Υπηρεσία Ασύλου!


Άφαντοι 2.500 πακιστανοί λαθρομετανάστες: αναζητούνται από την... Υπηρεσία Ασύλου!Όταν ακόμη και μια κατεξοχήν καθεστωτική εφημερίδα αναγνωρίζει ότι υφίσταται σοβαρό πρόβλημα με 2.500 πακιστανούς λαθρομετανάστες, οι οποίοι αγνοούνται και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται, τότε αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

Έτσι, λοιπόν, στην «Καθημερινή» κάτω από τον τίτλο «Πρόβλημα με 2.500 Πακιστανούς μετανάστες» και υπότιτλο «Έχουν "χαθεί" και πρέπει να αναζητηθούν έπειτα από απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου» διαβάζουμε τα εξής:

«Άκρως επικίνδυνη είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στα νησιά του Αιγαίου, καθώς οι εγκλωβισμένοι που παραμένουν στα hotspots, χωρίς ωστόσο να βρίσκονται υπό περιορισμό, είναι κυρίως οικονομικοί μετανάστες. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ελπίδα να θεωρηθούν πρόσφυγες, οπότε και να παραμείνουν στην Ελλάδα ή ακόμα περισσότερο να μεταβούν στην Ευρώπη νομίμως. Όπως εκτιμάται έως και 2.500 μετανάστες έχουν «χαθεί» από τα νησιά όπου βρίσκονται τα hotspots (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω) και κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται.
Πρόκειται κυρίως για μετανάστες πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτημα ασύλου προκειμένου να κερδίσουν χρόνο διαμονής στην Ελλάδα, γνωρίζοντας ωστόσο ότι το αίτημά τους θα απορριφθεί εφόσον δεν πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις. Έτσι δεν εμφανίστηκαν στην Υπηρεσία Ασύλου να παραλάβουν την απάντηση –απορριπτική κατά βάση– όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Όπως αναφέρουν στην «Κ» πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Υπηρεσία Ασύλου πρέπει να εκδώσει σχετική απόφαση για την αναζήτηση των αιτούντων άσυλο που δεν εμφανίστηκαν να παραλάβουν την απόφαση, με σκοπό στη συνέχεια –εφόσον εντοπιστούν– να επιστραφούν στην Τουρκία.»


Με το κόλπο, δηλαδή, του ασύλου οι πακιστανοί λαθρομετανάστες κερδίζουν χρόνο παραμένοντας στην Χώρα μας, για να εξαφανιστούν στην συνέχεια κάπου στο εσωτερικό της Ελλάδας, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την δημόσια ασφάλεια και την υγιεινή στις περιοχές που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι.

Ενώ είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι οι περιπτώσεις τους δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση μ’ αυτήν του πρόσφυγα, εν τούτοις, όχι μόνο δεν στέλνονται με συνοπτικές διαδικασίες πίσω, αλλά με το κόλπο του αιτήματος ασύλου (το οποίο σίγουρα τους το έχουν μάθει οι διάφοροι εγχώριοι «αντιρατσιστές» και «αλληλέγγυοι») , όχι μόνο παραμένουν στα νησιά στα οποία αρχικά εισέρχονται παρανόμως, αλλά στην συνέχεια «μεταναστεύουν» στα ηπειρωτικά σημεία της Χώρας μας, χωρίς να γνωρίζει κανείς που βρίσκονται.

«Συγχαρητήρια» στους υπεύθυνους-ανεύθυνους της μεταναστευτικής πολιτικής, οι οποίοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να αποδείξουν ότι η Ελλάδα είναι ο καλύτερος προορισμός για την έλευση των λαθρομεταναστών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ