Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμαρχος Λέρου: «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους πρόσφυγες - Προκαλούν ζημιές και βεβηλώνουν εκκλησίες»

Την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για την πιστή τήρηση του ωραρίου κυκλοφορίας των προσφύγων και την εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας, ζητά με σημερινή επιστολή του ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας, επισημαίνοντας ότι έχουν προκληθεί πολλά και σοβαρά προβλήματα στο νησί.

Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος, τα ξημερώματα του Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου, ομάδα προσφύγων προκάλεσε σοβαρές βλάβες στον δημοτικό φωτισμό, πετροβολώντας τις λάμπες, από τα Τεμένια έως τον Ξηρόκαμπο και βεβήλωσαν εκκλησάκι της περιοχής, ενώ ζημιές έχουν προκαλέσει και σε γεωργικές καλλιέργειες του νησιού.

«Η κατάσταση, πλέον, είναι ανεξέλεγκτη και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και απειλούν πως θα αναλάβουν εκείνοι τον νόμο στα χέρια τους, αφού από τη μία βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται κι από την άλλη φοβούνται για τη σωματική ακεραιότητα των ιδίων και των παιδιών τους», αναφέρει ο κ. Κόλλιας στην επιστολή του προς τους δύο υπουργούς.