Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Πάτρα: Άγριες συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών - Ένας νεκρός αφγανός από μαχαίρι ομοεθνή του


Πάτρα: Άγριες συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών - Ένας νεκρός αφγανός από μαχαίρι ομοεθνή τουΑυξάνονται αναλογικά οι άγριες συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών σε σχέση με τον αριθμό που εισέρχεται καθημερινά στην Πατρίδα μας.

Και ενώ το μέτωπο στην Μυτιλήνη με τις εξεγέρσεις των λαθρομεταναστών παραμένει ανοιχτό, χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα ένας αφγανός λαθρομετανάστης κατέληξε μετά από συμπλοκή.

Σύμφωνα με το patranews.gr στη 1.30 τα ξημερώματα ξέσπασε συμπλοκή στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα ο 33χρονος αφγανός. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ταυτόχρονα, αστυνομικές δυνάμεις που ήδη είχαν φθάσει στον χώρο, άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, προχωρώντας τελικά σε 20 προσαγωγές, επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος τα τελευταία χρόνια τελεί υπό κατάληψη από τους διάφορους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο. Τα δύο γεγονότα αυτά καταδεικνύουν πως ο αφγανός δολοφονήθηκε είτε από ομοεθνή του είτε από άτομο της ίδιας συνομοταξίας με αυτόν, δηλαδή λαθρομετανάστη.

Την ίδια στιγμή σημειώνεται αύξηση στις λαθρομεταναστευτικές ροές. Είναι χαρακτηριστικά ότι συνολικά 308 νέοι λαθρομετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 48ωρο, δηλαδή από το πρωί του Σαββάτου έως και σήμερα Δευτέρα το πρωί.

Στη Λέσβο, από το πρωί του Σαββάτου έως σήμερα το πρωί, πέρασαν 93 λαθρομετανάστες, στη Χίο 155 και στη Σάμο 60. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα στη Λέσβο είναι 5.264, στη Χίο 3.700 και στη Σάμο 1.166. Συνολικά ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 10.130.

Μια κυριολεκτικά ωρολογιακή βόμβα η οποία είναι έτοιμη να εκραγεί μιας που οι συμπλοκές και οι δολοφονίες αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο στα κατά τα άλλα «φιλανθρωπικά» hot spots της Ελλάδας.