Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Καταδίωξη με πυροβολισμούς αλλοδαπών δουλεμπόρων στη Ρόδο

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Καταδίωξη με πυροβολισμούς τριών αλλοδαπών δουλεμπόρων, που επέβαιναν σε ταχύπλοο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στον όρμο της Ιαλυσού, βορειοδυτικά της Ρόδου με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο χέρι ένας εξ'αυτών.

Το ταχύπλοο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις Γεωργιανοί , είχαν ήδη αποβιβάσει νωρίτερα πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες σε ερημική παραλία του νησιού.

Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της ελληνικής Ακτοφυλακής ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους των λιμενοφυλάκων.

Αυτό το επιχέιρησαν επανειλημμένα. Παρά τις διαρκείς προειδοποιήσεις οι Γεωργιανοί αγνόησαν επιδεικτικά τις εντολές των λιμενικών και συνέχισαν τις προσπάθειες εμβολισμού με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Τότε αποφασίστηκε η πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών με στόχο την εξωλέμβια μηχανή του σκάφους όπως άλλωστε υπαγορεύουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις με αποτέλεσμα τον εξοστρακισμό σφαίρας και τον τραυματισμό του ενός εκ των επιβαινόντων αλλοδαπών διακινητών στο χέρι.

Το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε και οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν από τους άνδρες του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Ρόδου και οι άλλοι δύο οδηγήθηκαν για προανάκριση στο λιμεναρχείο της πόλης.