Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Λαμία: 33χρονος Γεωργιανός πήρε άδεια από τις φυλακές και άρχισε τις κλοπές

Εισέβαλε μέρα μεσημέρι σε ένα διαμέρισμα στη Λαμία, ενώ αποπειράθηκε να ανοίξει και άλλα δυο, διέρρηξε και ένα αυτοκίνητο και τον συνέλαβαν λίγο πριν φύγει με το ΚΤΕΛ. Ο λόγος για έναν 33χρονο Γεωργιανής υπηκοότητας, ο οποίος πήρε 7ημερη άδεια από τις φυλακές Διαβατών και είπε να θυμηθεί τα παλιά, για να μην ξεχάσει το επάγγελμα.

Έτσι λοιπόν ήρθε στη Λαμία με λεωφορείο το πρωί της Παρασκευής και έπιασε «δουλειά». Από τις 10:00΄ το πρωί μέχρι τις 2:00΄ περίπου το μεσημέρι «άνοιξε» ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια «μπούκαρε» σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Λαμία, απ΄ όπου πήρε χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την αστυνομία έκανε δυο ακόμη απόπειρες κλοπών σε διαμερίσματα, αλλά έγινε αντιληπτός και εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Πως τον έπιασαν - Τι βρήκαν στις αποσκευές του:
Η αστυνομία που είχε ενημερωθεί για τις κλοπές και τις απόπειρες έκανε αναζητήσεις και έλεγχους υπόπτων. Το μεσημέρι κοντά στο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας Λαμίας εντόπισαν τον 33χρονο να κινείται με κάποιες σακούλες στα χέρια και τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε μαζί του όλα τα κλοπιμαία. Πιο συγκεκριμένα βρήκαν:

  • Διάφορα κοσμήματα (επτά δακτυλίδια, δεκαπέντε ζεύγη σκουλαρίκια, πέντε βραχιόλια και ένας ασημένιος σταυρός)
  • Διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (φορητός Η/Υ και ο φορτιστής αυτού, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δύο κινητά τηλέφωνα, αποκωδικοποιητής ψηφιακού σήματος)
  • Δύο ρολόγια
  • Μία δερμάτινη ατζέντα και μία άδεια ικανότητας οδήγησης

Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Λαμίας, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να δουν αν τις προηγούμενες ήμερες της άδειας είχε κάνει και άλλες κλοπές.