Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Πάνω από 462 λαθρομετανάστες πέρασαν στα ελληνικά νησιά το τελευταίο 24ωρο - 12.100 παραμένουν εγκλωβισμένοι στα λιμάνια


Έρχεται νέο “τσουνάμι”: Πάνω από 462 λαθρομετανάστες πέρασαν στα ελληνικά νησιά το τελευταίο 24ωρο - 12.100 παραμένουν εγκλωβισμένοι στα λιμάνιαΤην ώρα που η τουρκία απειλεί για την ακύρωση της συμφωνίας με την Ε.Ε. για το "προσφυγικό", σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η εισβολή χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην χώρα μας αυξάνεται καθημερινά.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 462 λαθρόμετανάστες, με τους περισσότερους (176) να αποβιβάζονται στη Μυτιλήνη, 128 στην Κω, 88 στη Χίο και 70 στη Ρόδο.

Οι νησιώτες βρίσκονται ξανά θεατές σε μια κατ΄ επανάληψη παράσταση που παίζεται εις βάρος τους, καθώς η κατάσταση με τους καταυλισμούς στα νησιά έχει γίνει αφόρητη με αποτέλεσμα όσοι καταφθάνουν τις τελευταίες ώρες να παραμένουν στα λιμάνια.

Ειδικά στην Μυτιλήνη, οι αιτούντες άσυλο που είναι εγκλωβισμένοι στο νησί αγγίζουν πλέον τους 5.000, αριθμός που σε ποσοστό φτάνει το 15% των κατοίκων της πόλης, γεγονός που οδήγησε στο χθεσινό «μπλακ άουτ» στις καταγραφές στο "hot spot" της Μόριας. Κορύφωση όλων των παραπάνω ήταν ότι έπειτα από ανεπιτυχείς «διαπραγματεύσεις», το Λιμενικό υποχρεώθηκε σήμερα να μεταφέρει τους 175 πρόσφυγες που έφθασαν στο νησί στον χώρο του λιμανιού πίσω από το Κολυμβητήριο έως ότου γίνουν αποδεκτοί για καταγραφή στη Μόρια. Το περιστατικό προκάλεσε την οργή του λιμενάρχη Μυτιλήνης, πλοιάρχου Νικόλαου Πασσάδη, ο οποίος χθες με έγγραφό του στον υπουργό Ναυτιλίας -το οποίο κοινοποίησε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης- κατήγγειλε την παρουσία των παράνομων μεταναστών στο λιμάνι.

Την δραματική αυτή κατάσταση ζουν και τα υπόλοιπα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, καθώς μόνον σήμερα παραμένουν εκεί 12.100 λαθρομετανάστες.

Η Τουρκία φαίνεται να παίζει το δικό της παιχνίδι εκβιασμών προκειμένου να αποσπάσει από την Ε.Ε. την πολυπόθητη βίζα, ενώ οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών σφυρίζουν αδιάφορα, καθώς το πρόβλημα έχει ανατεθεί στην ανθελληνική κυβέρνηση Τσιπρα-Καμμένου, η οποία για ακόμη μια χρονιά κατακλύζει την χώρα μας με μια ωρολογιακή υγειονομική βόμβα, η οποία απειλεί την δημόσια υγεία αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του καταρρέοντος κράτους.