Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Αυτοί είναι οι Αλβανοί κακοποιοί που εισέβαλαν σε σπίτια στα Β. Προάστια

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος δύο Αλβανών για ένοπλες ληστείες.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού από δράστες ενεργήσαντες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της παράνομης οπλοφορίας, της χρήσης πλαστού εγγράφου και της απόδρασης κρατουμένου.




Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. (επ) METO (ον) GERTI του LUAN και της FERUZE , γεννηθέντα το 1983 στην Αλβανία

2. (επ) BINO (ον) NORI του ILIR και της HERVO , γεννηθέντα το 1973 στην Αλβανία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 13-12-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, την διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις με την ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων καθώς και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.




Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875210 και 210-6875188 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.




Το χρονικό της σύλληψης των δύο επικίνδυνων κακοποιών

Οι Αλβανοί κακοποιοί συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, βραδινές ώρες στις 2 Ιουνίου 2016, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Είναι ηλικίας 33 και 43 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας και συνελήφθησαν, διότι κατελήφθησαν να επιχειρούν να διαρρήξουν οικία στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν εντός αυτής. Προηγουμένως είχαν προβεί και στην διάρρηξη του οχήματος των ιδιοκτητών, το οποίο βρίσκονταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας, ενώ αναζητούνται δύο επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστείας, της πλαστογραφίας και της απόδρασης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.


Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, από εξαμήνου και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα για την διάπραξη ένοπλων ληστειών. Για τον σκοπό αυτό, παραβίαζαν εισόδους και παράθυρα μονοκατοικιών και στη συνέχεια, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με τη απειλή όπλου και λοστού, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους. Ακολούθως, χρησιμοποιώντας βία, τους ανάγκαζαν να τους αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων ενώ τελικώς διέφευγαν αφού είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, διάφορα μέσα απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους, καθώς και tire up , τα οποία χρησιμοποιούσαν για την χειροπέδηση των θυμάτων. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δύο περιπτώσεις ληστειών, στην Άνοιξη και στον Άγιο Στέφανο. Επιπλέον, ο 33χρονος αναζητείτο από το 2013 ως δραπέτης φυλακών, όπου εξέτιε ποινή 10ετούς κάθειρξης για παράβαση του νόμου «περί ναρκωτικών».

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.