Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Οργή των κατοίκων της Λέσβου κατά λαθρομεταναστών και πολιτικάντηδων: «Γίναμε κοινότητα Αφγανιστάν και Πακιστάν»‏ - ΒΙΝΤΕΟ

Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής από τους κατοίκους της Μόριας στην Λέσβο, εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς των «προσφύγων» που βρίσκονται στο Κέντρο Κράτησης της περιοχής. Οι κάτοικοι υποστήριξαν ότι η καθημερινότητα τους έχει αλλάξει δραματικά, με διαρρήξεις, κλοπές και βανδαλισμούς, τις οποίες αποδίδουν στους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο Κέντρο Κράτησης.

Στη λαϊκή συνέλευση που έγινε στη Μόρια η οργή των κατοίκων ξεχείλιζε για τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάλλη.



Οι κάτοικοι αναφέρονταν σε συγκεκριμένα περιστατικά που σημειώνονται σε καθημερινή βάση, τα οποία απέδιδαν στους 3.572 λαθρομετανάστες οι οποίοι σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή φιλοξενούνται στο Κέντρο Κράτησης από τις 20 Μαρτίου που έχει τεθεί σε ισχύ η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας. Μετά την παρέλευση του ορίου κράτησης των 25 ημερών, οι περισσότεροι από τους «πρόσφυγες» βγαίνουν από το Κέντρο και -σύμφωνα με τους κατοίκους - κλέβουν ή κάνουν πράξεις βανδαλισμού αδιαφορώντας για το αν παραβιάζουν ιδιοκτησίες κατοίκων της περιοχής.

Ο θυμός των πολιτών εκδηλώθηκε στο πρόσωπο του δημάρχου Σπύρου Γαληνού τον οποίο καθύβριζαν με σκαιούς χαρακτηρισμούς θεωρώντας τον υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κι ενώ οι πολίτες της Μόριας κατηγορούσαν τον δήμαρχο ότι δεν κάνει κάτι για να βελτιωθεί η κατάσταση, εκείνος δήλωνε αναρμόδιος και ζητούσε από τους κατοίκους να κάνουν υπομονή (!),  δικαιολογώντας κάποιες μικροκλοπές με το επιχείρημα ότι όλοι θα έκλεβαν ένα κοτόπουλο αν πεινούσαν και δεν είχαν να φάνε!

Εκτός ελέγχου, οι κάτοικοι της Μόριας λίγο έλειψε να χειροδικήσουν εναντίον του  Γαληνού, ξεσπώντας με γροθιές επάνω στο τραπέζι που καθόταν ο δήμαρχος.
Οι ντόπιοι διαμαρτύρονταν με φράσεις όπως «Σκλαβωμένη Μόρια», «Κοινότητα Αφγανιστάν-Πακιστάν» «Κινδυνεύουν οι ζωές μας» και άλλες βαριές κουβέντες καλώντας παραλλήλως τον Σπύρο Γαληνό να σηκωθεί και να φύγει.

Ενδεικτική ήταν η αγανάκτηση ενός κτηνοτρόφου της περιοχής, ο οποίος υποστηρίζει ότι χάνει κάθε μέρα ζώα τα οποία του κλέβουν οι λαθρομετανάστες ενώ αυτός περιπολεί με την καραμπίνα του, για να προστατέψει την περιουσία του. Ο κτηνοτρόφος πέταξε μπροστά στο Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό ένα κεφάλι από αρνί, λέγοντάς του να το πάρει να το μαγειρέψει για να φάει, ενώ τον απείλησε ευθέως, ότι αν σε μία βδομάδα δεν δώσει λύσεις στο θέμα, θα πάει στο Δημαρχείο και θα τους κάψει όλους!

Πραγματικά απίστευτες καταστάσεις, δηλαδή, οι οποίες εννοείται ότι είτε θα περάσουν «στα ψιλά» της ενημέρωσης από τα καθεστωτικά ΜΜΕ είτε δεν θα παίξουν καθόλου, καθώς οι μόνες εικόνες που «πρέπει» να παίξουν από την Λέσβο (και όχι μόνον) είναι αυτή με τις γριές να ταΐζουν ένα μωρό πρόσφυγα με μπιμπερό, για ευνόητους λόγους προπαγάνδας της «πολιτικής ορθότητας». Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αρκεί μια σπίθα για να ανάψει το φυτίλι της καταστροφής.

Αλλά η κυβέρνηση και οι λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις» ευρισκόμενες εκτός τόπου και χρόνου συνεχίζουν να παρουσιάζουν μια ψευδή εικόνα παραπληροφόρησης, αγνοώντας όχι μόνο την πραγματικά εκτραχυμένη κατάσταση, αλλά και το τι χειρότερο δυστυχώς μπορεί να συμβεί αν οι «πρόσφυγες» συνεχίσουν να φέρονται  ανεξέλεγκτα απέναντι στους κατοίκους του νησιού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ