Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πέντε συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα στο «Ν. Καζαντζάκης»

Ένας άνδρας και τέσσερις γυναίκες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» όταν προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Όπως έγινε γνωστό, τα πέντε αλλοδαπά άτομα που έπεσαν στα χέρια των αρχών είχαν κλείσει εισιτήρια για Γερμανία και Ιταλία. Ειδικότερα, πρόκειται για μια 27χρονη, μια 26χρονη και μια 23χρονη από το Αφγανιστάν καθώς και ένα 30χρονο και μια 18χρονη από τη Συρία.

Σε έλεγχο από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, η 27χρονη Αφγανή, συνοδεύοντας τα δύο ανήλικα παιδιά της, επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Δανίας, ώστε να της επιτραπεί να ταξιδέψει με προορισμό το Μόναχο.

Ο 30χρονος με την 18χρονη, συνοδεύοντας το ανήλικο παιδί τους, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Ιταλίας, επιχειρώντας να αποβιβαστούν στην πτήση με προορισμό την Βενετία.

Τέλος, η 26χρονη όσο και η 23χρονη που συνόδευαν και αυτές τα ανήλικα παιδιά τους, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Ισπανίας και Γαλλίας αντίστοιχα, για να αναχωρήσουν για το Μπάρι της Ιταλίας.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.