Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ερμητικά κλειστά τα σύνορα στα Σκόπια - Χιλιάδες λαθρομετανάστες παραμένουν στην Ελλάδα με τις ευλογίες των Τσιπρο-καμμένων !


ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ερμητικά κλειστά τα σύνορα στα Σκόπια - Χιλιάδες λαθρομετανάστες παραμένουν στην Ελλάδα!Μετά τις αποφάσεις της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Σερβίας να θέσουν νέους περιοριστικούς όρους σφραγίζοντας στην ουσία τον βαλκανικό διάδρομο για τους λαθρομετανάστες, σειρά πήραν και τα Σκόπια με ανακοίνωσή τους η οποία αναφέρει ότι οριστικοποιείται το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σκοπιανός αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα σύνορα είναι πλέον εντελώς κλειστά».

Στην συνέχεια της παράπανω είδησης, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι «τα Σκόπια θα ενεργήσουν σύμφωνα με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από άλλες χώρες της βαλκανικής οδού», εννοώντας τις Σλοβενία, Κροατία και Σερβία, κάτι που ενισχύει τη δήλωση του αξιωματούχου της αστυνομίας.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, δήλωσε επανειλημμένα, τις προηγούμενες ημέρες, ότι η χώρα του θα εναρμονίσει τη θέση της σχετικά με τη διέλευση προσφύγων από τον βαλκανικό διάδρομο, με τις όποιες αποφάσεις της Ε.Ε.

Όπως είναι ήδη γνωστό περισσότερο από 1 εκατομμύριο λαθρομετανάστες διαμέσου της βαλκανικής οδού πέρασαν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Την ίδια στιγμή, πάνω από 1000 συνεχίζουν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και αρκετές ημέρες στο Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα των σκοπίων με την Σερβία, καθώς οι σερβικές αρχές δεν τους επιτρέπουν την είσοδο στο σερβικό έδαφος, κάτι που προκαλεί τριβές στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά, αν υπολογίσει κανείς και το γεγονός πως στην χώρα μας αυτήν την στιγμή καταφθάνουν καθημερινά χιλιάδες λαθρομετανάστες σε εγκαταστάσεις που ήδη φιλοξενούνται υπεράριθμοι παράνομοι μετανάστες.