Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

«Ασφυξία» στην Ειδομένη - Ιδού πώς μπορεί η κυβέρνηση να αναγκάσει τους σκοπιανούς να ανοίξουν τα σύνορα!


«Ασφυξία» στην Ειδομένη - Ιδού πώς μπορεί η κυβέρνηση να αναγκάσει τους σκοπιανούς να ανοίξουν τα σύνορα!Δεκάδες χιλιάδες είναι οι εγκλωβισμένοι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη. Εκατοντάδες χιλιάδες σε ολόκληρη τη χώρα και την Παρασκευή συγκαλείται άτυπο (για να μην προσκληθεί ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής) «συμβούλιο πολιτικών αρχηγών», προκειμένου να συζητηθεί το όλο πρόβλημα. 

Βεβαίως, την Παρασκευή πρόκειται να γίνει ένας διάλογος παρωδία μεταξύ ανθρώπων που επί της ουσίας συμφωνούν με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων του Σύριζα.

Επί τη ευκαιρία της άτυπης αυτής συναντήσεως, εμείς να παρουσιάσουμε μία πρόταση για να ασκηθούν πιέσεις προς τους σκοπιανούς, προκειμένου να ανοίξουν τα σύνορα στην Ειδομένη και να φύγουν από τη χώρα οι δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένοι της Ειδομένης. Όσον αφορά τους εκατοντάδες χιλιάδες που βρίσκονται σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και τα εκατομμύρια που θα έρθουν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, η άρδην αλλαγή της πολιτικής, με την χρήση των Ένοπλων Δυνάμεων για τη φύλαξη των συνόρων και όχι την κατασκευή Hot Spot είναι επιβεβλημένη από την κοινή λογική.

Καταρχάς να τονίσουμε ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο να επιτρέπεται στα σκόπια, τα οποία εξαρτώνται από την Ελλάδα, να προβαίνουν σε τέτοιες επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδος. Θα έπρεπε να γνωρίζει η κυβέρνηση των Σκοπίων ότι ουδείς δικαιούται να «δαγκώνει» το χέρι που τον «ταΐζει». Με αυτό προφανώς εννοείται το πλειοψηφικό πακέτο της οικονομίας των Σκοπίων, το οποίο αφορά ελληνικές επιχειρήσεις και ελληνικά κεφάλαια.

Φαίνεται ότι οι σκοπιανοί δεν αντιλαμβάνονται αυτή την αλήθεια. Εφόσον, λοιπόν, δεν την αντιλαμβάνονται θα πρέπει να τους γνωστοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Κοινώς, εφόσον κλείνουν αυτοί τα σύνορα της Ειδομένης και δεν δέχονται την διέλευση των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών και προσφύγων (με ή χωρίς εισαγωγικά), η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει το κλείσιμο των συνόρων και στις υπόλοιπες περιοχές της ελληνοσκοπιανής μεθορίου.

Θυμίζουμε ότι την δεκαετία του 90’ η τότε κυβέρνηση της χώρας, υπό το βάρος των λαϊκών και εθνικών συλλαλητηρίων για το όνομα της Μακεδονίας, είχαν επιβάλλει οικονομικό αποκλεισμό του κρατιδίου. Το αποτέλεσμα αυτού του αποκλεισμού ήταν η πρώτη και τελευταία υποχώρηση των σκοπιανών στην όλη υπόθεση, με την αλλαγή της σημαίας τους, ώστε να μην φέρει το ελληνικό σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας.

Η οικονομική και ενεργειακή εξάρτηση του κρατιδίου από την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει με το ρου του χρόνου. Εφόσον, λοιπόν, τα Σκόπια προβαίνουν σε μονομερή σύναψη συμφωνιών με την Αυστρία, την Σλοβακία ή οποιονδήποτε άλλον  εναντίον της Ελλάδας, ας φροντίσουν οι «σύμμαχοί» τους για τα οικονομικά του κρατιδίου.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει το κλείσιμο των συνόρων και σε συννενόηση με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να επιβάλλει αυστηρές οικονομικές κυρώσεις στα Σκόπια, έως ότου αποφασίσουν όχι μόνο το άνοιγμα της Ειδομένης, αλλά και την αλλαγή της αδιάλλακτης στάσης τους στο θέμα της ονομασίας τους.
Κώστας Αλεξανδράκης