Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Τούρκοι δουλέμποροι έφεραν Σομαλούς λαθρομετανάστες στην Άνδρο αμέσως μετά την συμφωνία! - Για να μην ξεχνιόμαστε

Λίγες ώρες λοιπόν έπειτα από την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για αποτροπή  των προσφυγικών ροών, εντοπίστηκε στο νησί της Άνδρου, βάρκα με 25 μετανάστες από τους οποίους οι 23 είναι Σομαλοί!  

Κάτοικος στα Άχλα της “Άνδρου εντόπισε το πρωί στο δρόμο πέντε Σομαλούς και τους μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα. 

Εκεί εξήγησαν στην Αστυνομία ότι κατευθύνονταν στην…Αττική (!!) , αλλά χάλασε η μηχανή της βάρκας στην οποία επέβαιναν και βρέθηκαν στην Άνδρο. 

Είπαν επίσης ότι μαζί τους ήταν άλλα 20 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν στη συνέχεια από την Αστυνομία. 

Ο Τούρκος δουλέμπορος τους άφησε στα Άχλα λέγοντάς τους πως «Εδώ είναι η πόλη» και μάλιστα έλαβε 1000 λίρες Τουρκίας από κάθε άτομο για την μεταφορά στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στα Άχλα τους έφερε πλοιάριο από Τουρκία και τους έριξε στην θάλασσα τα τελευταία μέτρα και κολύμπησαν στην ακτή.  Πρόκειται για 25 άτομα, 23 Σομαλοί και 2 Πακιστανοί ανάμεσά τους 8 γυναίκες και 3 παιδιά οι οποίοι ταξίδευαν τρεις μέρες από τα παράλια της Τουρκίας. 

Οι αρχές εκφράζουν αμφιβολίες για το πώς ένα πλοιάριο διέσχισε όλο το Αιγαίο.  Είναι η πρώτη φορά που οι αδίστακτοι δουλέμποροι φτάνουν στην Άνδρο ενώ στο παρελθόν δυο φορές αποβίβασαν λαθρομετανάστες στην Αμοργό.  Με εξαίρεση τα συνήθη νησιά που δέχονται σταθερά λαθρομετανάστες και πρόσφυγες