Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Πως δολοφονήθηκε απο τους Γεωργιανούς ληστές ο αγιογράφος στα Πατήσια – Το βασανιστήριο και η γυναίκα-«δόλωμα»

Λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η άγρια δολοφονία του ζωγράφου-αγιογράφου μέσα στο διαμέρισμά του στα Πατήσια προκύπτουν από τις έρευνες της Ασφάλειας.

Από τις καταθέσεις μαρτύρων οι αστυνομικοί εξάγουν το συμπέρασμα ότι μία γυναίκα αποτέλεσε το «δόλωμα» για να ανοίξει ο 83χρονος την πόρτα του σπιτιού του όταν του χτύπησαν το κουδούνι στην οδό Φώσκολου.

Η γυναίκα-πιθανότατα Γεωργιανή-  χτύπησε την πόρτα, οι Γεωργιανοί συνεργοί της εισέβαλαν μέσα μαζί της και τότε άρχισε το βασανιστήριο. Οι δράστες τον έδεσαν και τον βασάνισαν για να τους πει που βρίσκονται χρήματα και χρυσαφικά.

Μάρτυρες είδαν τη γυναίκα να βγαίνει από την πολυκατοικία μαζί με δύο άνδρες. Την ίδια ώρα ένας από τους δύο ύποπτους άνδρες από τη Γεωργία, ηλικίας 47 και 39 χρόνων, οι οποίοι είχαν προσαχθεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., φαίνεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του στο έγκλημα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστώσουν αν και ο άλλος ύποπτος είχε εμπλοκή στη δολοφονία, όπως εκτιμούν, ενώ αναζητούν και την γυναίκα που τους βοήθησε να εισβάλουν στο διαμέρισμα, η οποία ενδεχομένως είχε εργασιακή σχέση με το θύμα, ως καθαρίστρια ή οικιακή βοηθός. Παράλληλα αναμένουν τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που πολύ πιθανόν θα εμπεριέχουν ταυτοποιήσεις γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, με αυτά των υπόπτων.

Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης, Οι δράστες είχαν δέσει χειροπόδαρα τον 83χρονο με ταινίες περιτυλίγματος ενώ του είχαν καλύψει με αυτές το στόμα και τα μάτια του. Λίγο αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν προσάγει τους δύο ύποπτους άνδρες από τη Γεωργία. Περίοικοι του άτυχου άνδρα, στην οδό Φώσκολου 12-14 στα Πατήσια ειδοποίησαν την αστυνομία όταν άκουσαν θορύβους από το ισόγειο διαμέρισμα που διέμενε και είχαν δει τη γυναίκα και τους δύο άνδρες να βγαίνουν τρέχοντας από αυτό. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρός, σε ύπτια θέση στο σαλόνι.

Το θύμα είχε δεχθεί ένα χτύπημα το κεφάλι, το οποίο δεν φαίνεται να επέφερε τον θάνατο, που σύμφωνα με την πρώτη εικόνα του ιατροδικαστή πιθανότητα ήταν ασφυκτικός. Το εσωτερικό του διαμερίσματος έφερε ίχνη έρευνας, ενώ δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.