Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Associated Press: Τουλάχιστον 400 τζιχαντιστές είναι έτοιμοι να περάσουν ως «πρόσφυγες» και να χτυπήσουν στην Ευρώπη


Associated Press: Τουλάχιστον 400 τζιχαντιστές είναι έτοιμοι να περάσουν ως «πρόσφυγες» και να χτυπήσουν στην ΕυρώπηΤην επαύριο του νέου πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος που έλαβε χώρα αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες, το πρακτορείo Associated Press ανέφερε ότι, σύμφωνα με ανώτατες πηγές μυστικών υπηρεσιών, υπάρχουν ήδη 400 εκπαιδευμένοι τζιχαντιστές, προκειμένου να επιφέρουν παρόμοια τρομοκρατικά χτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Πρόκειται είτε για άτομα που έχουν περάσει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδος ως «πρόσφυγες», είτε για άτομα που ήταν «ενσωματωμένοι» έχουν λάβει ιθαγένεια ή υπηκοότητα κάποιου ευρωπαϊκού κράτους. Αυτοί έχουν σχηματίσει ημιαυτόνομους πυρήνες σε ολόκληρη την Ευρώπη και αναμένουν το σήμα του κεντρικού εγκεφάλου, προκειμένου να επιφέρουν άλλο ένα πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων που επικαλείται το Associated Press, περίπου 400-600 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εκπαιδευτεί για τέτοιου είδους επιθέσεις, ενώ περίπου 5.000 «ευρωπαίοι» έχουν πάει στη Συρία για να ενταχθούν στο ISIS. Συνεπώς αναμένεται ο αριθμός των τρομοκρατών να αυξηθεί ραγδαία και μάλιστα πολύ σύντομα.

Ευρωπαίος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας τονίζει πως οι μαχητές εκπαιδεύονται σε στρατηγικές μάχης, εκρηκτικά και τεχνικές παρακολούθησης.

“Η διαφορά είναι ότι το 2014, κάποιοι από τους μαχητές του ISIS είχαν μερικές εβδομάδες να εκπαιδευτούν. Τώρα, έχει αλλάξει η στρατηγική, καθώς έχουν συσταθεί ειδικές δυνάμεις.
Η εκπαίδευση διαρκεί περισσότερο και πλέον ο στόχος δεν είναι να σκοτώσεις όσους περισσότερους μπορείς, αλλά να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις, ώστε ο εχθρός να αναγκαστεί να ξοδέψει περισσότερα χρήματα ή ανθρώπινο δυναμικό. Ο στόχος επικεντρώνεται πλέον στο ρυθμό των τρομοκρατικών επιχειρήσεων”.

Και συνεχίζει: “Παρόμοιες μεθόδους ακολουθούσε και η Αλ Κάιντα, αλλά το Ισλαμικό Κράτος το έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Οι μαχητές εκπαιδεύονται για να υλοποιούν οι ίδιοι τις επιχειρήσεις και δεν είναι απαραίτητο να ακολουθούν συγκεκριμένες εντολές από το “στρατόπεδο” στη Ράκκα ή κάπου αλλού”.
Πόσος καιρός άραγε θα περάσει μέχρι να αποφασιστεί και ένα χτύπημα στο κέντρο κάποιας ελληνικής πόλης;