Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Βουλιάζουν τα νησιά από τους λαθρομετανάστες - Τους 9.000 αγγίζουν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο


Βουλιάζουν τα νησιά από τους “πρόσφυγες” - Τους 9.000 αγγίζουν σε Λέσβο, Χίο και ΣάμοΣτους 44.035 ο συνολικός αριθμός σύμφωνα με τις «επίσημες» μετρήσεις - 8.750 βρίσκονται σε Λέσβο, Χίο και Σάμο 

Χωρίς κανένα εμπόδιο και με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν να φτάνουν δεκάδες βάρκες με λαθρομετανάστες στα ελληνικά νησιά, που βρίσκονται και πάλι σε οριακό σημείο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης (για τα οποία έχουμε επιφυλάξεις), μόνο χθες έφτασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο περί τους 2.700 πρόσφυγες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στα νησιά να βρίσκονται σχεδόν 9.000 άνθρωποι!

Το ιδιότυπο «εμπάργκο» που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση δεν επιτρέπει στους «πρόσφυγες» να αναχωρήσουν προς την κεντρική Ελλάδα, παρά το ότι οι δομές στα τρία αυτά νησιά ειδικά, έχουν προ πολλού ξεπεράσει τις δυνατότητές τους.

Συνολικά, βάσει της σημερινής καταμέτρησης, οι απρόσκλητοι σε όλη τη χώρα είναι 44.035, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά. Δεδομένου ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να «μετρά» στον καταυλισμό της Ειδομένης σταθερά 12.000 ανθρώπους, είναι ξεκάθαρο πως μεγαλώνει ο αριθμός όσων φιλοξενούνται σε άλλους χώρους ανά την χώρα.

Σχεδόν 11.000 άνθρωποι βρίσκονται στην Αττική, ενώ στην Βόρεια Ελλάδα, περί τους 23.000.
Αναλυτικά τα στοιχεία τα οποία παραθέτουμε με κάθε επιφύλαξη: