Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΡΟΜΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!! ΕΚΛΕΒΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ...

Αγρια επίθεση από 50χρονο Ρομά δέχτηκε χθες το πρωί η διευθύντρια του νηπιαγωγείου στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία» στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όταν του έκανε παρατήρηση γιατί έκλεβε ρεύμα και άφηνε χωρίς ηλεκτρικό την αίθουσα διδασκαλίας.

Ο δράστης επιτέθηκε στη νηπιαγωγό, Ροδή Καβούνη, την έπιασε από τα μαλλιά, τη χτύπησε στο πρόσωπο, της έσπασε τα γυαλιά και την πέταξε στο έδαφος. Δεν είναι η πρώτη φορά που η διευθύντρια του νηπιαγωγείου δέχεται επίθεση από τον 50χρονο, ο οποίος έχει εγκατασταθεί παράνομα, μαζί με τη σύζυγό του και τον γιο της, στο κοντέινερ που στέγαζε το παλιό νηπιαγωγείο. Η οικογένεια των Ρομά έχει κάνει κατάληψη στο κοντέινερ από το 2002, όταν μεταφέρθηκε από εκεί το νηπιαγωγείο και χρησιμοποιούν το ρεύμα του σχολείου.

«Το ρεύμα είναι μονοφασικό και μόλις ανάβουν καλοριφέρ για να ζεσταθούν, κόβεται σε μας. Σήμερα (σ.σ.: χθες) βγήκα τέσσερις φορές έξω στον πίνακα για να σηκώσω την ασφάλεια. Πήγα να του υπενθυμίσω ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο και δεν βοηθάει τη λειτουργία του σχολείου και μου όρμησε σαν μαινόμενος ταύρος», λέει στο «Εθνος» η κυρία Καβούνη.

Η κλοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, εκτός από αδίκημα που διώκεται ποινικά, δημιουργεί και άλλα σοβαρά προβλήματα. Η διευθύντρια του σχολείου από το 2009, όταν και ανέλαβε υπηρεσία, έχει πολλές φορές κάνει συστάσεις, εκκλήσεις και παρατηρήσεις στην οικογένεια, να μη δυσκολεύουν τη λειτουργία του.

Η Αστυνομία που κλήθηκε δεν κατάφερε να εντοπίσει τον δράστη, καθώς η οικογένεια είχε διαφύγει, ενώ η κυρία Καβούνη κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 50χρονου, για τον οποίο πληροφορίες λένε ότι έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.