Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Σύλληψη αλβανού αρχηγού κυκλώματος ναρκωτικών. Από τις χειροβομβίδες σε φούρνο στο Βύρωνα "μετεξελίχθηκε" σε.. Εσκομπάρ

Ένας από τους αρχηγούς του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στην Αθήνα είναι ο διαβόητος Αλβανός κακοποιός Σαντέρ Π.

Πρόκειται για άτομο γνωστό στην ΕΛΑΣ εδώ και πάρα πολλά χρόνια που για ακόμα μία φορά συνελήφθη πριν από μία εβδομάδα, αυτή τη φορά για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 35χρονος Σαντέρ ήταν συνεργός του μεγαλο-κακοποιού Μάριον Κόλα στην αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στον Βύρωνα στις 16 Φεβρουαρίου 2010. Ήταν εκείνος που μέσα από έναν φούρνο πέταγε χειροβομβίδες στους αστυνομικούς, δύο από τους οποίους είχαν τραυματιστεί. Από πυρά των αστυνομικών είχε σκοτωθεί από λάθος ένας 25χρονος.

Ο Σαντέρ έχοντας εκτίσει συνολικά 16 χρόνια, πριν από ένα χρόνο αποφυλακίστηκε και φαίνεται να πέρασε στη διακίνηση ναρκωτικών. Ο συνεργός του Μάριον Κόλα είχε πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στα Ιωάννινα, μετά την απόδραση του μαζί με 11 ακόμη κρατούμενους από τις φυλακές των Τρικάλων. Κάποιοι από τους δραπέτες, κατά τη διάρκεια συμπλοκών με αστυνομικούς είχαν σκοτώσει την 25χρονη Κατερίνα Ζώγαλη, στα Ίσθμια Κορινθίας και τον 37χρονος αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο Βοιωτίας.

Ο Σαντέρ μετά την αποφυλάκισή του έγινε μέλος της συμμορίας που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Τα μέλη της διακινούσαν κοκαΐνη, ηρωίνη και χασίς.

Το κύκλωμα είχε τρεις υποομάδες, που είχαν αναλάβει τη διακίνηση ναρκωτικών μέσα στις φυλακές, στην Αθήνα και τη Δυτική Αττική, ακόμη και την προώθησή τους σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, τα παράνομα έσοδα του κυκλώματος υπερβαίνουν τα 3.000.000 ευρώ.

Με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ, αστυνομικών από όλα τα τμήματα της Ασφάλειας Αττικής και των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν 20 άτομα, ενώ κατηγορούνται συνολικά 43. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι ένας αστυνομικός, υπηρεσίας της Δυτικής Αττικής, ο οποίος φέρεται να ενημέρωνε μέλη του κυκλώματος για τις αστυνομικές επιχειρήσεις, που εξελίσσονταν στην περιοχή του.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εξάρθρωσης του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, κατασχέθηκαν 1.798,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 2.085,4 γραμμάρια ηρωίνης, 7.864,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ο εξοπλισμός ενός εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ επιπλέον ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.