Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Συνελήφθησαν δύο Ρομά που είχαν διαρρήξει 52 αυτοκίνητα! – Είχαν ρημάξει την παραλιακή ζώνη στην Ήπειρο

Πλήθος διαρρήξεων σε αυτοκίνητα, 52 έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής, που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, εξιχνιάστηκαν έπειτα από την επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο Ρομά, προχθές το απόγευμα στο 18-ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.

Η δράση των δύο συλληφθέντων, ηλικίας 27 και 37 ετών, ήταν πονοκέφαλος για την Αστυνομία. Η σύλληψή τους, έγινε ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα και επισταμένη ανάλυση του τρόπου δράσης τους, καθώς και τη συνεργασία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με τα Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, Καναλλακίου και Πάργας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο Ρομά, έκαναν αλλεπάλληλες διαρρήξεις, από τα μέσα του Ιουλίου, σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε χώρους κοντά σε παραλίες, των νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Οι δύο δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία. Ειδικότερα, αφού επέλεγαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε χώρους που δεν είχαν οπτική επαφή με την παραλία, προκαλούσαν συνήθως στρέβλωση του πλαστικού τμήματος που περιβάλλει το παράθυρο με τη χρήση κατσαβιδιού. Στη συνέχεια, ασκώντας πίεση, έσπαζαν το παράθυρο, είτε παραβίαζαν απευθείας την κλειδαριά και αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, από το εσωτερικό των αυτοκινήτων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες έχουν διαπράξει, κατά το τελευταίο τρίμηνο, 52 κλοπές και απόπειρες κλοπών, εκ των οποίων 17 στην περιοχή της Θεσπρωτίας και 35 στην Πρέβεζα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν, διαρρηκτά εργαλεία το χρηματικό ποσό των 180 ελβετικών φράγκων, πολλά κλοπιμαία, καθώς και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, που πραγματοποίησε την προανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης, εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις.