Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ηρωίνης στην Κέρκυρα

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε η δράση δύο υπηκόων Αλβανίας 31 και 25 ετών και ενός 35χρονου ημεδαπού. 

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν μετά την αυτόφωρη σύλληψη του 35χρονου όταν αυτός παρέλαβε από σημείο- κρύπτη ποσότητα ηρωίνης βάρους περίπου δέκα γραμμαρίων, μετά από συνεννόηση με ένα από τα μέλη της ομάδας.

Την ίδια ώρα, σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του 25χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, καθώς και σε υπαίθριες κρύπτες, που χρησιμοποιούσε ο 25χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηρωίνη συνολικού βάρους 384,3 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν επίσης, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας που πραγματοποίησε την προανάκριση, πέντε κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, το χρηματικό ποσό των 455 ευρώ, καθώς και μια μοτοσικλέτα ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης παραμονής στη χώρα.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.