Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Αρνητικό ρεκόρ εισροής λαθρομεταναστών στην Ελλάδα

Μόλις το πρώτο 7μηνο έχει έως και τετραπλασιαστεί σε σχέση με άλλες χρονιές η εισροή μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου. Ο φράχτης έχει εμποδίσει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό την εισροή μεταναστών από τον Έβρο, ωστόσο έχει μεταφέρει το πρόβλημα στα νησιά που έχουν εντελώς ανύπαρκτη υποδομή για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα (Πίνακες)
Στη δημοσιότητα έδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τα νεότερα στατιστικά στοιχεία για την εισροή των λαθρομεταναστών στην χώρα μας, στην οποία καταγράφεται το πλέον αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών.



ADVERTISEMENT
Για να γίνει αντιληπτό τι συμβαίνει αυτό το καλοκαίρι, οι Τούρκοι μας στέλνουν καθημερινά σε σχέση με άλλες χρονιές τον τετραπλάσιο έως εξαπλάσιο αριθμό παράνομων μεταναστών που διέρχονται την χώρα τους και εκμεταλλεύονται τα κυκλώματα διακίνησης που δρουν στην Τουρκία και εδράζονται στην Κωνσταντινούπολη και τα μικρασιατικά παράλια με τις «ευλογίες» της τουρκικής κυβέρνησης..., ενώ από την πλευρά της η ΕΕ έχει βρει έναν πρόθυμο εταίρο, που όσο και να ζητά βοήθεια στην αντιμετώπιση του προβλήματος, καταλήγει να κάνει την δουλειά για αυτούς και απλά να περιορίζεται σε σταγόνες ...χρηματοδότησης.


  Μόνο που αν δεν γίνει όντως ευρωπαϊκό το πρόβλημα θα παραμείνει... ελληνικό! Σε ό,τι αφορά λοιπόν τα στατιστικά στοιχεία, που αποκαλύπτουν την παντελή δυσχέρεια στην προστασία των θαλασσίων συνόρων μας και την τουρκική προκλητικότητα, μόνο το 7μηνο του 2015 έχουν εισέλθει στη χώρα μας 156.726 παράνομοι μετανάστες, όταν το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα είχαν εισέλθει μόλις 32.070 και όλον τον χρόνο 77.163.


  Ακόμα περιμένουν εν τω μεταξύ οι ελληνικές Αρχές την ευρωπαϊκή επαναχρηματοδότηση τουλάχιστον για τη σίτιση αυτών των ανθρώπων, που από τις αρχές του καλοκαιριού την σταμάτησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι και το χρεοκοπημένο μας κράτος πασχίζει με δεκάδες προβλήματα να καλύψει και να παίξει τον ρόλο του φράγματος για την ΕΕ σε αυτό το πρωτοφανές για τα ιστορικά προηγούμενα ανθρώπινο «τσουνάμι», που η ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική έχει προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό στη Μέση Ανατολή.


  Η πλειονότητα αυτών των ανθρώπων προέρχεται άλλωστε από τις εμπόλεμες ζώνες  και τα κυκλώματα της Τουρκίας και του ISIS εκμεταλλεύονται στο έπακρο, όχι μόνο για να πλουτίσουν διακινώντας αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και χρησιμοποιώντας τους για να προκαλέσουν πρόσθετα προβλήματα στην Ελλάδα.


  Τα νούμερα μάλιστα για τις επαναπροωθήσεις που δεν κοστίζουν και λίγα χρήματα στο ελληνικό κράτος προκαλούν ευθυμία όταν αναδεικνύουν πως στην πλειονότητά τους αφορούν λαούς των Βαλκανίων, που την άλλη ημέρα από αυτή της απέλασης είναι και πάλι εδώ. Ο φράχτης του Έβρου για πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ήταν αναγκαίος, αλλά από την άλλη, αυτόματα μετέφερε το πρόβλημα στα παντελώς ανοχύρωτα νησιά και όχι μόνο εκτόξευσε κατακόρυφα το κόστος των περιπολιών, αλλά και το κατέστησε παντελώς αδύνατο, να επιφέρει αποτελέσματα, μπροστά σε αυτό το ανεξέλεγκτο κύμα καθημερινής εισροής δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών.