Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Πεδίον του Άρεως! Οι λαθρομετανάστες έστησαν σκηνές και λιάζονται αφου εφτασαν Αθήνα απο Λέσβο...!

p3
“Καθαρό” είναι αυτή την στιγμή το Πεδιον του Άρεως μετά από συστάσεις της Αστυνομίας να μαζέψουν οι λαθρομετανάστες της σκηνές που ήθελαν να στήσουν πριν από λίγο εντός του πάρκου προκειμένου να περάσουν τη νύχτα.


Προηγουμένως, ωστόσο, είχαν φτάσει πολλοί απο αυτούς απο την πλατεία Ομόνοιας  εδώ στο Πεδιον του Άρεως και έστηναν δεκάδες πρόχειρες σκηνές ακριβώς στο σημείο του πάρκου που είναι  ο μαρμάρινος ανδριάντας του πολέμαρχου Νότη Μπότσαρη απο το 1821...!

Αυτη την ώρα πολλοί απο αυτούς αποχώρησαν πριν απο λίγο αναζητώντας άλλο μέρος και άλλο χώρο προκειμένου να περάσουν τη νύχτα και κάποιοι άλλοι μαζί με γυναικόπαιδα έχουν στρώςει ναύλους μουςαμάδες, σεντόνια  και χαρτόνια κάτω στο χορτάρι του πάρκου. Να προσθέσουμε ότι αυτη την ώρα οι δεκάδες εναπομείναντες μετανάστες δροσίζονται σε μια βρύση του πάρκου που βρίσκεται ακριβώς εδώ στον χώρο του πάρκου που επιχείρησαν προηγουμένως να στήσουν τις σκηνές.


p5p1

Nα υπογραμμίσουμε επίσης  ότι οι Αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν πριν απο λίγο απο τον χώρο ενώ πολλοί απο τους μετανάστες παραμένουν μέχρι και αυτη την ώρα μέσα στο πάρκο χωρίς ωστόσο να έχουν στήσει σκηνές.Ωστόσο αυτό που πρέπει να σας πω είναι ότι πολλοί απο τους μετανάστες που παραμένουν  εδώ είναι εξοπλισμένοι με φορητές σκηνές τύπου ιγκλού και κατα συνέπεια είναι πολύ πιθανό να τις  στήσουν μέσα στις επόμενες ώρες, κάτι που μας επισήμανε πριν απο λίγο και υπάλληλος του δήμου Αθηναίων που καθαρίζει κάθε μέρα στο πάρκο.


p6Ειδικά γίαυτο τον λόγο, όπως μας είπε πριν απο λίγο ο επικεφαλής των Αστυνομικών εδώ στο πάρκο θα υπάρχουν πλέον σε καθημερινή βάση πεζά περίπολα της Αστυνομίας εντός του πεδίου του Άρεως σε καθημερινή βαςη μέχρι και τη μια τα μεσάνυχτα, παρά το γεγονός ότι κλείνει το πάρκο στις 11 το βράδυ, και έν προκειμένω για να μην επιχειρηθεί έκ νέου να στηθούν σκηνές εντός του πάρκου.

Να τονίσουμε ότι πρόκειται για Συρους και Αφγανούς μετανάστες που έφτασαν σήμερα το πρωί απο την Μυτιλήνη στον Πειραια με το πλοίο της γραμμής και αφού πρώτα μετέβησαν στην πλατεία Ομονοίας με τον ηλεκτρικό, αμέσως μετά ήρθαν μαζικά με τα πόδια στο Πεδιον του Αρρεως