Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αττική: Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για ληστείες σε περίπτερα

Ένας 22χρονος αλλοδαπός συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (8/7/2015) στο Μαρούσι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και περιπολικών της Άμεσης Δράσης ο οποίος λίγο νωρίτερα διέπραξε με την απειλή πιστολιού με σιγαστήρα, ληστεία σε περίπτερο της περιοχής.
 
Από την έρευνα του Τ.Α. Αμαρουσίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς διέπραξε κατά τον τελευταίο μήνα άλλες 16 ληστείες οι οποίες διαπράχθηκαν με τον ίδιο τρόπο και συγκεκριμένα ο 22χρονος με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγιζε περίπτερα και με την απειλή πιστολιού αποσπούσε από τους υπαλλήλους χρηματικά ποσά.
 
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το πιστόλι με τον σιγαστήρα και οκτώ φυσίγγια, το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει προηγουμένως από το περίπτερο στο Μαρούσι, γάντια και κουκούλα τύπου full face.
 
Το οικονομικό όφελος από τις παραπάνω ληστείες υπολογίζεται σε -5.895- ευρώ.
 
Από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος συλληφθείς ήταν δραπέτης από τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, ένα βούλευμα και ένα ένταλμα σύλληψης για ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και άλλα αδικήματα.
 
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Ειδικό Ανακριτή.