Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Εξαρθρώθηκε συμμορία λαθρομεταναστών που επί 9 χρόνια σκορπούσε αίμα και τρόμο

Στην εξάρθρωση μίας από τις πλέον επικίνδυνες συμμορίες αλλοδαπών που δρούσαν τα τελευταία 9 χρόνια προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής. 

Η σπείρα αυτή ήταν υπεύθυνη για πλήθος ληστειών, κλοπών, ριφιφί, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών, παράνομων μεταναστών, ενώ τον Αύγουστο του 2009 είχαν κυριολεκτικά εκτελέσει ένα ζευγάρι αλλοδαπών στον Πειραιά για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η συμμορία απαρτιζόταν από Σύρους, Αφγανούς, Ιρακινούς, Αλγερινούς και Λιβανέζους. Συνελήφθησαν 10 άτομα, ενώ 8 ακόμη μέλη βρίσκονται έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της χώρας. 

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα 14 μέλη. Συνολικά εξιχνιάσθηκαν 25 υποθέσεις εκ των οποίων η διπλή εκτέλεση στον Πειραιά, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, τρεις ένοπλες ληστείες στα Πατήσια, σε βάρος δύο πρακτορείων του ΟΠΑΠ και ενός κοσμηματοπωλείου. Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά τον ιδιοκτήτη τον Μάιο του 2011, ενώ είναι επίσης υπεύθυνοι για 19 κλοπές-διαρρήξεις εκ των οποίων, εννέα με τη μέθοδο του ριφιφί, κυρίως σε βάρος καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας.

Τα κέρδη από την εγκληματική τους δραστηριότητα υπολογίζονται στα 2.000.000 ευρώ. Πρόσθετα διακινούσαν μέσω Έβρου και Ρόδου παράνομους μετανάστες που τους μετέφεραν και τους κλείδωναν σε καταστήματα φασόν, υπόγεια και αποθήκες στην Αθήνα, εκβιάζοντας τους συγγενείς τους να στείλουν τα χρήματα για την μεταφορά τους.

Μάλιστα, για αυτό το σκέλος της παράνομης δραστηριότητάς τους είχαν τροποποιήσει και τα αυτοκίνητά τους με ειδικές κρύπτες για την διακίνηση των παράνομων μεταναστών.