Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ηγουμενίτσα: Αλβανοί περνούσαν τα σύνορα για να κάνουν διαρρήξεις

Διαβατήρια δεν είχαν μαζί τους, είχαν όμως πλήθος από διαρρηκτικά εργαλεία οι δύο νεαροί αλλοδαποί που πέρασαν κρυφά τα σύνορα με την Αλβανία πριν από 48 ώρες και κατάφεραν μέσα σε ένα διήμερο να κάνουν επτά διαρρήξεις στην Ηγουμενίτσα!
 
Η «περιοδεία» τους στο ελληνικό έδαφος πήρε τέλος όταν τους εντόπισαν συνοριοφύλακες και βρήκαν στην κατοχή τους ένα σωρό κλειδιά, φακούς, γάντια, κατσαβίδι και άλλα εργαλεία. Οι δυο Αλβανοί ηλικίας 25 και 24 χρόνων συνελήφθησαν και παρελήφθησαν από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, όταν διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα, αφού παλιότερα είχε διαταχθεί η διοικητική του απέλαση.
 
Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι οι αλλοδαποί είχαν διαρρήξει ένα καφενείο στη Νέα Σελεύκεια απ’ όπου έκλεψαν χρήματα, μια φωτογραφική μηχανή και τρόφιμα, ένα σπίτι στα Κάτω Αμπέλια απ΄ όπου άρπαξαν μια ηλεκτρική συσκευή, μια αποθήκη στην ίδια περιοχή χωρίς να κλέψουν κάτι, ένα αυτοκίνητο στα Αμπέλια Ηγουμενίτσας από το οποίο πήραν μικρό χρηματικό ποσό, ένα κατάστημα στο Βασιλικό από το οποίο έκλεψαν χρήματα ποσό και τρόφιμα, ένα σπίτι στην ίδια κοινότητα με λεία κοσμήματα και δύο κινητά, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και μια αποθήκη τροφίμων στη Νέα Σελεύκεια.
 
Κατά τις έρευνες, εντοπίστηκαν διάφορες κρυψώνες στις οποίες βρέθηκαν όλα τα κλοπιμαία, τα οποία κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Σε βάρος των νεαρών Αλβανών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και παράνομη είσοδο στη χώρα με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.