Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γεωργιανοί «οικονομικοί μετανάστες» υποδύονταν Αστυνομικούς για να ληστεύουν!

Ακόμη μια, από τις δεκάδες σπείρες γεωργιανών που λυμαίνονται τη χώρα εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η σπείρα είχε ρημάξει καταστήματα στην Αθήνα δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε ακριβά αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε πέντε καζάκους και γεωργιανούς «οικονομικούς μετανάστες» ηλικίας 30, 37, 39, 43 και 45 ετών, ενώ ως συνεργός της ομάδας αυτής ταυτοποιήθηκε ένας 33χρονος «ομογενής» από τη Ρωσία που κρατείται ήδη στις φυλακές Λάρισας.

Η πενταμελής σπείρα για τις ληστείες της χρησιμοποιούσε οχήματα που έμοιαζαν με περιπολικά ενώ τα μέλη της φορούσαν στολές αστυνομικών.

Είχαν φροντίσει, επίσης, για τις μεταξύ τους επικοινωνίες να χρησιμοποιούν κάρτες κινητής τηλεφωνίας, αλλοδαπών ή Ελλήνων, τις οποίες άλλαζαν συχνά προκειμένου να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Για να μην δίνουν στόχο μετέφεραν για φύλαξη τα κλοπιμαία σε πόλεις μακριά από την Αθήνα.
Μέχρι στιγμής η σπείρα έχει βρεθεί ότι κρύβεται πίσω από τις ακόλουθες ληστείες:
- Στις 24-10-2014, στο 72ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, χρησιμοποιώντας όχημα που προσομοίαζε με αστυνομικό και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, ακινητοποίησαν φορτηγό που μετέφερε 3.600 γούνες αξίας 8.000.000 ευρώ, και το αφαίρεσαν. Το φορτηγό βρέθηκε αργότερα στον Ασπρόπυργο, και διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρέσει 1.100 γούνες αξίας 1.000.000 ευρώ.
- Στις 5-3-2014 εισήλθαν σε προαύλιο εταιρείας στον Ασπρόπυργο και αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου καθώς και ένα καρότσι μεταφοράς.
- Στις 6-3-2014 εισήλθαν σε αποθήκη εταιρείας στο Μενίδι και αφαίρεσαν δέκα (10) παλέτες με παιδικά παιχνίδια αξίας 10.000 ευρώ. Την ίδια μέρα βρέθηκε φορτηγό, στο οποίο ήταν τοποθετημένες οι παραπάνω κλεμμένες πινακίδες, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων παιχνιδιών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν :
 -311- γούνες.
 -4- πιστόλια.
 -429- φυσίγγια.
 -1- στιλέτο
 Το χρηματικό ποσό των -13.245- ευρώ.
 -17- κινητά τηλέφωνα.
 Πλήθος καρτών SIM.

Σημειώνεται και μετά από την αποφυλάκισή τους, σύμφωνα με τις νέες κωμικές διατάξεις του νόμου για την «αποσυμφόρηση» των φυλακών το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν οι "οικονομικοί" αυτοί  "μετανάστες" θα πρέπει να απελαθούν ή όχι.

Εάν το δικαστήριο τους κρίνει ότι είναι ικανοί για «συμβίωση με το κοινωνικό σύνολο» τότε δεν θα απελαθούν!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr