Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ιρακινοί κακοποιοί εκβίαζαν με απαγωγές πλούσιους ομοεθνείς τους στην Ελλάδα

Ιρακινοί σεσημασμένοι κακοποιοί εκβίαζαν με απειλές απαγωγής και βία πλούσιους ομοεθνείς τους στην Αθήνα και τους άρπαζαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να μην πειράξουν εκείνους και τις οικογένειές τους.

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε την  εγκληματική ομάδα και συνελήφθησαν το απόγευμα τις Τρίτης στον Κεραμεικό και την Πετρούπολη, δύο Ιρακινοί, 37 και 39 ετών αντίστοιχα και ένας 28χρονος Ιρανός, μέλη της σπείρας.

Ειδικότερα, στις 19 Φεβρουαρίου προσήλθε στην Ασφάλεια Ιρακινός επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης υποκαταστήματος της Western Union στο κέντρο της Αθήνας και κατήγγειλε ότι οι τρεις συλληφθέντες τον εκβίαζαν, απειλώντας τη ζωή του ίδιου και μελών της οικογένειάς του, απαιτώντας να τους καταβάλλει 250.000 ευρώ, ενώ επιχείρησαν και να τον απαγάγουν χωρίς επιτυχία.

Μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, συνάντηση μεταξύ του θύματος και των συλληφθέντων, όπου αφού τους παρέδωσε 20.000 ευρώ, συνελήφθησαν. Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι εκβίασαν και άλλους δύο Ιρακινούς επιχειρηματίες, από τους οποίους απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Ο τελευταίος χρειάστηκε μάλιστα να κλείσει την επιχείρησή του και να εγκαταλείψει την Ελλάδα με την οικογένειά του, για να απαλλαγεί από τη δράση των κακοποιών σε βάρος του. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατά το παρελθόν οι δράστες είχαν κατηγορηθεί για πλήθος παρόμοιων αδικημάτων.