Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Λαθρομετανάστευση: Μια βόμβα για την Ελλάδα


Λαθρομετανάστευση: Μια βόμβα για την ΕλλάδαΆρθρο στην εφημερίδα "Εμπρός"

Πρόσφατα παρακολουθήσαμε στις ειδήσεις να διαρρέει από ραδιοτηλεοπτικό σταθμό το έγγραφο με την υπογραφή ανωτάτου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με `την πολιτική ανοιχτών συνόρων στην λαθρομετανάστευση, το οποίο έλεγε ξεκάθαρα ότι οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να απελευθερώνονται όταν έρχονται στη χώρα μας - με τις όποιες συνέπειες.

Η πολιτική ηγεσία μέσω του “ανήξερου” υπουργού Δημόσιας Τάξης, υποστήριξε ότι το εν λόγω έγγραφο δεν εξεδόθη με εντολή της και δεν αντιπροσωπεύει την επίσημη πολιτική για την λαθρομετανάστευση.

Μιλάμε σαφώς για ένα θέμα που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για την Ελλάδα, ενώ είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν ίσως συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος, τις παραμέτρους του και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε ως χώρα. Το γεγονός ότι δόθηκε εντολή για να συνταχθεί ένα τέτοιο απαράδεκτο έγγραφο για το οποίο – κατά τα λεγόμενα Πανούση- δεν είχαν ιδέα ούτε ο αρμόδιος υπουργός κος Βούτσης, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου, δείχνει το μέγεθος της ασυνεννοησίας που χαρακτηρίζει την παρούσα κυβέρνηση. Αν σήμερα δεν δοθεί η δέουσα προσοχή σε ένα θέμα αμιγώς εθνικό, στο μέλλον μας περιμένουν μεγάλες περιπέτειες.

Γιατί όμως υπάρχει αυτό το ανεξέλεγκτο κύμα λαθρομετανάστευσης; Πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα, ή μήπως έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο εθνικής και ιστορικής ευθανασίας των Ελλήνων; Το κύμα λοιπόν αυτό δεν είναι άσχετο με την παγκοσμιοποίηση και την πολιτική της Ευρώπης σχετικά με αυτή.

Η Ελλάδα από το 1990 κι έπειτα, έγινε χώρα εισβολής λαθρομεταναστών. Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα, όταν το σάπιο ιδεολόγημα της παγκοσμιοποίησης σε συνδυασμό με την προπαγάνδα του διεθνισμού, και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» διαμορφώνει συγκεκριμένες πολιτικές που χαράζονται από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους; Ας μην ξεχνάμε και την Ευρωπαϊκή Οδηγία που επιβάλλει πολιτική ανοιχτών συνόρων και καθιστά σχεδόν ανέφικτο τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης. Η εφαρμογή αυτής της οδηγίας για τις χώρες που λειτουργούν ως πύλες εισόδου, όπως η Ελλάδα, είναι ολέθρια.

Η παρούσα ψυχοπονιάρικη κυβέρνηση, που αντί να ασχοληθεί με καίρια ζητήματα, φροντίζει σε χρόνο dt να προωθεί τα ζητήματα των λαθρομεταναστών, νομίζει ότι θα λύσει το πρόβλημα παρέχοντάς τους έγγραφα για να μεταβούν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Υπάρχει όμως ο κανονισμός του Δουβλίνου ΙΙ, σύμφωνα με τον οποίο οι άλλες χώρες έχουν το δικαίωμα να στείλουν πίσω στην Ελλάδα όσους πηγαίνουν σε αυτές και δεν τους θέλουν. Ούτε η νομιμοποίησή τους αποτελεί λύση διότι έτσι θα είναι ακόμη πιο δύσκολη η επαναπροώθηση στην πατρίδα τους. Επιχειρείται η αντικατάσταση του λαού μας με λαθρομετανάστες πάσης φύσεως. Εκατομμύρια λαθρεποίκων εγκαθίστανται στην Ελλάδα με καθημερινά αυξανόμενες τάσεις, γεγονός που σε συνδυασμό με το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που μαστίζει την χώρα, θα συρρικνώσει τον Ελληνισμό ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, η Τ. Χριστοδουλοπούλου «αναμένεται να θέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αίτημα για εκ νέου χρηματοδότηση από τα ειδικά ταμεία για τη δημιουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας και τη στήριξη μορφών ένταξης, να συζητήσει τρόπους εναλλακτικής κράτησης και να ζητήσει ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου και των δομών υποδοχής, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες μεταναστών και προσφύγων». Και ποιος θα μπορούσε να βάλει το χέρι του ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό καλύτερα και γρηγορότερα; Δεν είναι άλλος από τον δισεκατομμυριούχο «επενδυτή» Τζορτζ Σόρος ο οποίος αποκάλυψε πως σχεδιάζει την δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης, που θα στοχεύει στην κατασκευή σπιτιών στην Ελλάδα για τους άστεγους μετανάστες και πρόσφυγες στην χώρα μας!

Τόνισε μάλιστα, ότι η χώρα μας είναι «αιχμάλωτη» του Συμφώνου Δουβλίνο ΙΙ, με το οποίο ο παράνομος μετανάστης που εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας, είναι υποχρεωμένος να μείνει στην Ελλάδα χωρίς να έχει την δυνατότητα να μετακινηθεί σε άλλη χώρα της Κοινότητας. Προκαλείται με αυτόν τον τρόπο ένας συνωστισμός ξένων που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το ελληνικό κράτος.

Με τα χρήματα λοιπόν αυτά του ταμείου θα χτιστούν σπίτια για αυτούς τους ανθρώπους ή θα ενοικιαστούν ήδη υπάρχοντα στα οποία θα μπορούν να μείνουν. Ακούγοντας και βλέποντας τα θαυμαστά αυτά σχέδια, είναι πασιφανές ότι το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης αποτελεί τεράστιο εθνικό ζήτημα για την χώρα μας.

Αν λάβουμε επίσης υπόψην τον ακραίο ισλαμισμό αλλά και την επιβουλή της Τουρκίας κατά των ελληνικών εδαφών, αντιλαμβανόμαστε ότι εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος και πρέπει οι ιθύνοντες να το συνειδητοποιήσουν και να ενεργήσουν ανάλογα προς το εθνικό συμφέρον.

Κορίνα Πενέση