Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΗΛΕΙΑ: Το DNA και η βαλλιστική εξέταση «έδειξε» τους Αλβανούς ληστές με τα καλάσνικοφ

Πέντε άτομα Αλβανικής καταγωγής ηλικίας από… από 31 έως 21 ετών αντίστοιχα είναι οι δράστες των ένοπλων ληστειών με την χρήση καλάσνικοφ, σε κοσμηματοπωλείο στο Κατάκολο και στα ΕΛ.ΤΑ στην Βάρδα Ηλείας καθώς και της ένοπλης επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patratora.gr, η ταυτοποίηση γενετικού υλικού και η βαλλιστική εξέταση «οδήγησαν» τους άνδρες της Ασφάλειας Πύργου στους δράστες, από τους οποίους οι τρεις βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι για περιπτώσεις ληστειών, ο ένας έχει ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία και το πέμπτος αναζητείται.

Σε βάρος των τεσσάρων έχει σχηματισθεί δικογραφία, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και διακεκριμένες κλοπές.

Θυμίζουμε πως ο τρόπος δράσης τους ήταν κινηματογραφικός….!
Στην περίπτωση της ληστείας στα ΕΛ.ΤΑ της Βάρδας με λεία 150.000 ευρώ, οι δυο δράστες μπήκαν με στο υποκατάστημα και οι άλλοι τρεις συνεργοί τους, ακροβολίστηκαν απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Όταν έγινε η ληστεία και  πατήθηκε το μπουτόν από υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ, βγαίνοντας οι αστυνομικοί από το κτήριο, «γαζώθηκαν» από τα πυρά των τριών ενόπλων με τα καλάσνικοφ... ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί!

Οι πέντε αδίστακτοι ληστές ωστόσο κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης, σκορπίζοντας τον τρόμο και τον πανικό στην περιοχή.

Επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση των ληστειών, θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί απότ τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Κωνσταντίνο Δίπλα και τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου Χαράλαμπο Πατσούρη.