Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Βόλος: Παραλίγο φονικό μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων στις φυλακές

Οι κακές σχέσεις μεταξύ δύο αλλοδαπών στο ίδιο κελί των φυλακών Βόλου, λίγο έλειψε να καταλήξουν στην δολοφονία του ενός από τον άλλο που του επιτέθηκε με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι με σκοπό να τον σκοτώσει! Δεν τα κατάφερε, όμως, και απλώς τον τραυμάτισε.
 
Ο ηλικίας 19 χρόνων Σύρος έφτασε στο «αμήν» με την κυριαρχική συμπεριφορά του συνομήλικου Ιρακινού που του έδινε εντολές και τον πίεζε να τις εκτελεί κι έτσι αποφάσισε να τον βγάλει από τη μέση! Την ώρα που βρίσκονταν στο κελί τους μαζί με άλλους πέντε κρατούμενους, όρμησε στον 19χρονο και προσπάθησε να του κόψει το λαιμό με το αυτοσχέδιο μαχαίρι.
 
Όμως, εκείνος απέφυγε το χτύπημα και η λάμα τον τραυμάτισε απλώς στο αριστερό μάγουλο. Ο δράστης αφοπλίστηκε από τους άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε σε άλλο κελί, από το οποίο τον παρέλαβαν άνδρες της Ασφάλειας που σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Ο Ιρακινός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο συνοδεία αστυνομικών και επέστρεψε στη φυλακή αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.